Airbnb Nasıl Kullanılır?

airbnb

Günümüzde belki çoğu insanın seyahat etme durumunda aklına ilk gelen konaklamanın nasıl yapılacağı oluyor. Bu sorunun elbette ki haklı sebepleri var. Öncelikle konaklama seyahatin en önemli maliyet kalemlerinden biri. Bir seyahat bütçelemesinde konaklamanın su götürmez bir yeri oluyor ve çoğu zaman bu bütçe sınırlarımıza yaklaşmaya bazen de bu sınırları aşmaya götürüyor. Bunun yanında konaklama yerinin konumu, konaklama yerinin sağlaması gerektiren kolaylıklar, rahatlığı gibi sorunlar da cabası. İşte AirBnb günümüzde bu sorunlara ilaç niteliğinde bir platform.

airbnb

Airbnb Nedir?

Açılımı Airbed and Breakfast olan Airbnb, San Francisco’da yaşayan ve kiralarını ödemekte zorlanan Brian Chesky ve Joe Gebbia adlı iki arkadaş tarafından 2008’de kurulmuştur. Böyle bir girişime imza atmalarındaki temel gaye evlerinin çatı katını gecelik kiralayıp, sabah kahvaltısını da ücrete dahil etmekti. Hal böyle olsa da şimdilerde milyonlarca gezgine kanepe, oda, ev, villa ve hatta şato dahil çok çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor.

Airbnb, evini ya da evinin bir bölümünü kiraya vermek isteyenler ile konaklayacak yer arayan kişileri buluşturan ve neredeyse tüm dünyada hizmet veren bir platform. Hem websitesi hem de mobil uygulaması bulunan ve son zamanlarda popülerleşmeye başlayan Airbnb, kısa dönemli ev kiralamanın en kolay ve güvenilir yoludur.

Airbnb Kullanmak İçin Süreçler

airbnb

Öncelikle ev sahibinin kiralayacağı evin, kiralamak istediği bölümlerinin fotoğraflarını çekerek ilan oluşturması gerekir.

Kiracı olarak evi kullanacak olan kişilerin ise evi kullanmak için belirledikleri tarihlerdeki uygun evleri arayıp ve tercih ettiği eve rezervasyon isteği göndermesi gerekir.

İsteği gören ev sahibi rezervasyonu onayladığı takdirde işlemler başlar. Herhangi bir sebepten dolayı reddedebilir. Bu tamamen ev sahibinin inisiyatifine kalmıştır. Tabi ki bu inisiyatifin de belli yaptırımları oluyor. Ev sahibi rezervasyonu onaylayana kadar kullanıcının yatırdığı para AirBnb’de kalır.

Rezervasyon talebi onaylandıktan sonra evin açık adresi ve detayları kiracıya iletilir. Ev sahibi ve kiracı bu saatten sonra direkt olarak iletişime geçerek konaklama yerinde buluşur. Hatta bazen buluşmalarına bile gerek kalmaz.

Konaklama işlemleri tamamlandıktan sonra para ev sahibine aktarılır. Konaklama bittikten birkaç gün sonra hem ev sahibi hem de kiracı birbirlerinin profiline yaşadıkları deneyim hakkında puan ve yorum ekleyebilir.

Puanlama ve yorum sistemi oldukça önemlidir. Ev sahibinin alacağı bir olumsuz yorum, bir sonraki rezervasyonda kiracının tedirgin olmasına sebep olabilir.

Airbnb Nasıl Kullanılır?

 

Bu sorunun cevabını iki taraftan yanıtlamak gerekiyor. Bir tarafta odasını/evini kiralamak isteyen kişiler, diğer tarafta ise oda/ev kiralamak isteyen kişiler olmak üzere bu iki kutbun da sorularını yanıtlayacağım.

Ev/Oda Nasıl Kiralanır?

airbnb

Öncelikle tahmin edebileceğiniz gibi platforma mobilden veya webden üye olup giriş yapmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, Airbnb ana sayfası karşınıza çıkıyor. Konaklayacağınız yer, başlangıç bitiş tarihi ve kaç kişi olduğunuz gibi detayları arama kutucuğuna girmeniz gerekiyor.

Site daha sonra kriterlerinize uygun olacak şekilde mevcut tüm listeleri çıkaracaktır. Bu adımdan sonra sizin yapmanız gereken bütçenize, zevkinize, isteklerinize uygun olacağını düşündüğünüz opsiyonları değerlendirebiliyorsunuz. Eğer isterseniz tüm daire, tek kişilik oda veya paylaşılan bir oda aradığınızı veya maksimum ve minimum fiyatlandırma gibi isteklerinizi daha ayrıntılı olarak belirtebilirsiniz. Böylece aradığınız yeri bulmak daha kolay olacaktır.

Kendinize uyduğunu düşündüğünüz bir yer gördüğünüzde, bir sonraki adım için birkaç seçenek vardır:

  • Listeye ekleme: Bir yeri beğendiniz ancak yine de kararsız mısınız? Burayı listenize ekleyin ve daha sonra kolayca bulup tekrar ziyaret edin.
  • Ev sahibi ile iletişime geçme: Herhangi bir sorunuz olduğunda ev sahibine direkt olarak mesaj atabilirsiniz. Ev sahibinizden ev hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, kendisiyle iletişim kurmaktan çekinmeyin.
  • Rezervasyon isteği gönderme: Bir yerde karar kıldıysanız ev sahibine yeri sizin için ayırması adına bir istek gönderebilirsiniz. Bu sizi otomatik olarak kredi kartı bilgilerinizi gireceğiniz ödeme sayfasına götürür ve aynı zamanda ev sahibine kendiniz hakkında küçük bir mesaj yazabilirsiniz.

Ev sahibi rezervasyonunuzu onayladığı takdirde size ulaşacak ve eve ulaşım bilgilerini iletecektir. Ardından eve gidip konaklamaya başlayabilirsiniz.

Evimi/odamı Nasıl Kiralarım?

Bu durumda yine yapılması gereken ilk şey hesap oluşturmak. Hesabınızı oluşturduktan sonra, ana sayfaya gidebilir ve sağ üst köşede yer alan “Ev sahipliği yapın” ı seçebilirsiniz. Sizden, komple ev veya evinizin bir odası gibi alan ayrıntılarını belirtmenizin yanı sıra konumu ve maksimum kaç kişinin konaklayacağını belirtmeniz istenecek.

Ardından evinizle ilgili detayları doldurmanız gerecek. Bu bölümden gecelik fiyatlandırmayı ayarlayabilir, ev hakkında genel bir bilgi yazabilir, olanakları listeleyebilir ve fotoğraf ekleyebilirsiniz.

Fotoğraf çekimi ile ilgili bir sorun yaşadığınız takdirde Airbnb bunun için de size fırsatlar sunuyor. Fotoğrafçılığına pek güvenmeyen ev sahipleri için Airbnb, evinizin profesyonel fotoğraflarını ücretsiz olarak çekecek bir fotoğrafçı ekibine sahiptir. Doğrulanmış bir e-posta adresi ve telefon numarası olan herkes bunu talep edebilir ancak hizmet her zaman mevcut değil.

Birisi evinizi gördükten sonra kiralamaya karar verdiğinde, konuk onayını tamamen kontrol edebiliyor olacaksınız.

Airbnb Güvenli Mi?

airbnb

Airbnb üzerinden ilk kez ev kiralayacak kullanıcılar platformun güvenilirliği konusunda endişe yaşamaktadır. Airbnb kendi sitesinde açıkladığı uluslararası geçerli bir çok güvenlik önlemi alıyor ve sigorta işlemlerini yapıyor. Örneğin ev sahipleri için eşya hasar sigortası uygularken, ev sahibi olabilmek için kimlik doğrulamalarından geçmenizi istiyor.

Ancak ev sahipleriyle iletişime geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar olduğunu unutmayın. Güvenli bir airbnb deneyimi yaşamak için ilk olarak ev sahibi ve konaklama alanı hakkında yapılan puanlamaya bakmanız gerekmektedir. Kullanıcıların %94’den fazla 4.0, 4.5 ve 5.0 puana sahip evlerin daha güvenilir olduğunu söylemektedir. Öte yandan konaklama alanı hakkında yapılan geri bildirimleri incelemeyi unutmayın. Tüm bu işlemlerin ardından mal sahibiyle iletişime geçerek rezervasyon işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.