AFAD Bildirimleri Nasıl Açılır/Kapatılır?

Son zamanlarda İçişleri Bakanlığı veya AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), cep telefonunuzdaki SMS (Kısa Mesaj) kutusuna, “Olay durumunda gönderilen uyarı mesajlarını alabilmek için cihazınızın 112. kanalını aktif etmeniz gerekmektedir. AFAD afeti ve acil durumlar.” Konuyla ilgili kısa mesajlar olabilir. Bu kısa mesaja (SMS) göz atmak ve nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, şimdi doğru makaleyi okuyorsunuz. Bu yazımda, yukarıda bahsettiğim metin mesajlarını (SMS) alırsanız Android işletim sisteminizi (Samsung, Huawei, Xiaomi, LG vb.) veya iOS işletim sisteminizi (Apple iPhone) nasıl kurmanız gerektiğini anlatacağım. AFAD, Afet ve Acil Durum anlamına gelir. Başta deprem, yangın, sel olmak üzere birçok afet ve afet sırasında acil durum mesajı alabilmek için telefonunuzda kanal 112’yi (Hücre Bilgi Kanalı) tanımlamanız gerekmektedir. 112 kanalı ücretsizdir.

Android işletim sistemi kullanan telefonlarda AFAD 112 Kanalı Nasıl Etkinleştirilir?

AFAD

  • Öncelikle telefonunuzun MESAJLAR (SMS) kısa mesaj uygulamasından AYARLAR adımına gidin.

  • Açılan ekranda DİĞER AYARLAR kısmına gidin.

  • Açılan ekranda HÜCRE YAYINI kısmına gelerek aktif (açık) hale getirin.

  • KANAL SEÇİN kısmını “KANALLARIM” yapın ve KANAL EKLE kısmına basın.

  • KANAL ADI olarak herhangi bir isim verin (Ör: AFAD), KANAL NUMARASI olarakta 112 girin ve alt satırda bulunan KANALI ETKİNLEŞTİR kısmını aktif edin.

İşlemler bu kadardır.Artık 112 hücresel veri kanalı üzerinden AFAD SMS ’lerini almaya hazırsınız.

iOS (Apple iPhone) işletim sistemi kullanan telefonlarda ve Apple Watch cihazlarda AFAD 112 Kanalı Nasıl Etkinleştirilir?

AFAD

Apple kendi bilgilendirmesi dahilince acil durum kanallarının kendi sistemlerinde otomatik açık olduğunu belirtiyor.

 

Goverment Alerts & Hükümet Uyarıları ’nı açma veya kapatma..

Saptanmış olarak, Hükümet Uyarıları aygıtınızda açıktır. Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız cihazınızda aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz ;

  1. Ayarlar > Bildirimler ‘e gidin.
  2. Ekranın en alt kısmına kaydırın.
  3. Hükümet Uyarıları ‘nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın.

Yine de bu uyarı mesajlarını almıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek Hücresel Yayınlar üzerinden yine de ekleyebilirsiniz.

  1. Ayarlara girin.
  2. Hücre yayını sekmesini bulun.
  3. Hücre ayarlarını düzenleye basın.
  4. Kanal ekleyip seçin.
  5. Kanal ismine AFAD yazın.
  6. Kanal numarası olarak 112 girin.
  7. Kaydet diyerek kapatın.

iOS (Apple) işletim sistemi kullanan Apple iPhone ya da Apple Watch cihazlarınızdaki sistemlerin aktif olduğu hususunda Apple firmasının yapmış olduğu bilgilendirme yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.