/

Abridge 12,5 milyon dolar yatırım aldı!

abridge
Abridge, James Young ve Raymond Feng tarafından kurulan ve sağlık kurumlarıyla hastalar arasında geçen konuşmaları kaydeden bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Abdrige, sağlık kurumları ve hastalar arasında geçen konuşmaları, kendi geliştirmiş olduğu yapay zeka teknolojisi ile kopyalıyor.

Abridge toplam yatırım miktarı 27 milyon dolar!

abridge

Yapay zeka destekli tıbbi belgeleme girişimi olarak karşımıza çıkan Abridge geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu yatırım turu ile 12,5 milyon dolar yatırım aldı. 12,5 milyon dolarlık yatırım turu, Witington Ventures’ın liderliğinde gerçekleşti. Yapılan tura; Union Square Ventures, Bessemer Venture Partners, Whistler Capital, Pillar Venture Capital ve UPMC Enterprises katılım sağladı. Merkez ofisin ABD’de bulunduğu şirketin toplam yatırım miktarı 27 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Geliştirilen yapay zeka ile birlikte Abridge; hastanın sağlık durumu, semptomları ve tedavi yöntemiyle ilgili bilgileri organize ederek kopyalama sağlıyor. 2019 yılında kurulan şirket, hastalarla ilgili EHR yani hastane bilgi sistemlerine notlar gönderiyor. Böylelikle hasta yakınları, sevdiklerinin sağlık durumlarıyla ilgili olarak bilgileri, uzaktan takip edebiliyor. Platform, teşhis ve ilaçlar hakkında da daha fazla bilgi edinilmesini sağlıyor. Bununla birlikte hasta yakınları, tedavi gören kişi hakkındaki tıbbi seyri direkt olarak izleyip, takip edebiliyor.

Covid-19 ile geliştirildi

abridge

ABD’de Covid-19 nedeniyle sağlık sisteminde yaşanan aksamalar, Abridge’ın ortaya çıkmasına neden oldu. Kişisel sağlık verisi, işleme faaliyetleri, bilgisayar ve internet teknolojileri ile mobil teknolojilerde meydana gelen gelişmeler, günlük yaşamı kolaylaştırmak adına hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Hal böyle olunca, sağlık sistemindeki yeniliklere getirilen yatırımlar da artıyor.

Hatırlarsak, 2020’de Google Cloud, tıbbi kayıtları analiz etmek için iki AI destekli aracı, Healthcare Natural Language API’yi ve AutoML Entity Extraction for Healthcare’i piyasaya sürmüştü. Geçen yıl Aralık ayında aynı alanda faaliyet gösteren Suki 55 milyon dolar yatırım almıştı.

Microsoft Nisan 2021’de ses tanıma teknoloji şirketi Nuance Communications’ını 20 milyar dolara satın aldı. Şirketin geliştirdiği Dragon Medical One adlı platformuyla tıbbi dökümantasyon hizmeti veriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.