/

Abdi İbrahim’den Yeni NFT Koleksiyonu: 24 by Emre Sakcı

abdi ibrahim

Türk ilaç sektörünün 21 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim, ana sponsoru olduğu milli yüzücü Emre Sakcı’nın 24.95 saniyelik dünya rekorunu, NFT koleksiyonu ile ölümsüzleştiriyor. Rekortmen yüzücü Emre Sakcı’nın hayatındaki kilometre taşlarından ilham alınarak hazırlanan ‘24 by Emre Sakcı’ koleksiyonundan elde edilecek gelir, ilk sene Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV), sonraki senelerde ise Abdi İbrahim Vakfı’na bağışlanacak.

111 yıldır hayatı iyileştirme misyonuyla çalışmalar yürüten Abdi İbrahim, geleceğin dünyasını şekillendirirken öncü olmaya da devam ediyor. Dünya ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştirerek ‘The Journey of Healing’ adını verdiği ilk NFT koleksiyonunu yayına alan Abdi İbrahim, rekortmen milli yüzücü Emre Sakcı’nın 50 metre erkekler kurbağalamada kırdığı 24.95 saniyelik dünya rekoruna özel hazırladığı NFT koleksiyonunu OpenSea platformunda satışa açtı.

‘24 by Emre Sakcı’ adı verilen NFT koleksiyonunda, Emre Sakcı’nın başarı yolculuğundaki 24 dönüm noktası, ünlü illüstratör Kaan Bağcı’nın kalemiyle ölümsüzleşti. Abdi İbrahim, bu anlamlı çalışmadan elde edeceği geliri ise ilk sene Kanserli Çocuklara Umut Vakfı KAÇUV’a, sonraki senelerde de Abdi İbrahim Vakfı’na bağışlayarak kanserle mücadele eden çocukların geleceğine katkıda bulunacak.

NFT ile ilgili projelerini Türkiye’nin ‘ilk’ NFT ajansı Tooken (tooken.io) iş birliğinde hayata geçiren Abdi İbrahim; ‘HEAL2030’ sürdürülebilirlik stratejisi çatısı altında, toplumsal fayda odaklı çok özel çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

abdi ibrahim

Emre Sakcı kimdir? 

Milli yüzücü Emre Sakcı, 15 Kasım 1997 yılında İzmir’de doğdu. Yüzmeye 3 yaşında başladı. 15 yaşında A Milli Takım’a seçilerek ülkemizi yüzme branşında temsil etmeye başlayan Emre Sakcı, 2010 yılından bu yana Türker Oktay ve Bahar Oktay antrenörlüğünde Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur.

Emre Sakcı 2019 yılında İskoçya’da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 50 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanarak Türk sporuna bu alandaki ilk madalyasını kazandırdı. 2020 yılında, Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi’nde 50 metre kurbağalama branşında 25.50’lik derecesiyle Avrupa rekoru kırarak birinci oldu. Ligin devamında 50 metre kurbağalama branşında 25.29’luk derecesiyle kendisine ait olan Avrupa rekorunu geliştirdi. Ardından 100 metre kurbağalamada 55.74’lük derecesiyle Avrupa rekoru kırarak birinci oldu ve uluslararası yüzme liginde 3 Avrupa rekoruna imza attı.

Abdi İbrahim ile 2021’de imzaladığı sponsorluk anlaşması sonrası Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50m. kurbağalamada gümüş madalya kazanan Emre Sakcı, Aralık 2022’de Türkiye Şehitkamil Arena Şampiyonası’nda 50m. kurbağalamada 24.95’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak tarihe geçti. Dünya tarihinde 25 saniyenin altında yüzen ilk yüzücü oldu.

Emre Sakcı’nın bu rekor sonrası imza attığı başarılardan bazıları ise şöyle:

  • Mayıs 2022 Acropolis Swim Open: 50m. kurbağalama altın madalya
  • Temmuz 2022 Türkiye Şampiyonası: 50m. kurbağalama &50m serbest altın madalya
  • Temmuz 2022 Akdeniz Oyunları: 
    1. 100m. kurbağalama gümüş madalya
    2. 50m. kurbağalama gümüş madalya
  • Ağustos 2022 İslami Dayanışma oyunları: 50 m. kurbağalama altın madalya
  • Ağustos 2022 5. İslami Dayanışma oyunları: 50m. serbest altın madalya
  • Aralık 2022 16. FINA Dünya Yüzme Şampiyonası: 100m. karışık elemelerinde
    00:52.24 ile Türkiye rekoru
  • Aralık 2022 Türkiye Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ve Yıldızlar Bireysel Yüzme Müsabakaları:
    1. 50 m. kurbağalama altın madalya
    2. 100 m. kurbağalama altın madalya
    3. 4×100 serbest bayrak altın madalya
    4. 4×100 karışık bayrak altın madalya
    5. 4×200 serbest bayrak altın madalya
    6. 4×50 serbest mix bayrak altın madalya
    7. 4×50 karışık mix bayrak altın madalya

Kaan Bağcı kimdir? 

1986 yılında İzmir’de doğan tanınmış illüstrasyon sanatçısı Kaan Bağcı aynı zamanda müzisyen kimliğine de sahip çok yönlü bir sanatçıdır. Şu ana kadar ulusal ve uluslararası pek çok önde gelen marka ve mecra ile başarılı projelere imza atan Bağcı, halen yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli reklam ajansı, dergi ve yayınevleriyle çalışıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.