The Journey of Healing : Bir Abdi İbrahim NFT koleksiyonu

The Journey of Healing : Bir Abdi İbrahim NFT koleksiyonu

Türk ilaç firması Abdi İbrahim OpenSea üzerinden  ‘The Journey of Healing’ NFT koleksiyonunu satışa çıkardı. Firmanın bu hamlesi ilaç sektöründe bir ilk !

The Journey of Healing : Bir Abdi İbrahim NFT koleksiyonu

Gün geçmiyor ki bir NFT haberi daha duymayalım. Biliyorsunuz ya da muhtemelen duyuyorsunuzdur , şirketler bir bir teknolojideki gelişmelere uyum sağlamak ve geride kalmamak için ya metaverse aleminde yer alıyorlar ya da birazdan bahsedeceğim Abdi İbrahim örneğindeki gibi , NFT koleksiyonu yapıyorlar. Adidas , Yapı kredi , Pepsi ve pek çok şirket daha önce bunu yapmıştı .Bugün ise ilaç sektöründeki öncü şirketlerden Abdi İbrahim kendi sektörü için bir ilk olan NFT koleksiyonunu satışa çıkardı.

Koleksiyonun yapımını kolaj sanatçısı Selman Hoşgör üstlendi. Koleksiyonda, Abdi İbrahim’in 110 yıllık tarihi bilim ve sanatla buluşturulup eserleştirildi. Koleksiyonun içerisinde ;  Abdi İbrahim’in oldukça önem verdiği ‘iyileştiren kadınlar’dan sürdürülebilirliğe kadar farklı konularda eserler bulunmakta.

The Journey of Healing : Bir Abdi İbrahim NFT koleksiyonu

Proje bu konuları özellikle içeriyor çünkü satışından elde edilecek gelir sosyal sorumluluk projesi için kullanılacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine koleksiyondan gelecek  geliri aktararak kız çocuklarının eğitimlerine destek olmayı ve bunun sonucundaysa geleceğin güçlü kadınlarının yetişmesine katkı sağlayarak eğitimdeki fırsat eşitliğinde çağdaş eğitime ulaşılması konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasını amaçlıyor firma. Ayrıca sürdürülebilirlik için ;  “The Journey of Healing” NFT koleksiyonu, Abdi İbrahim’in “HEAL2030” adını verdiği sürdürülebilirlik stratejisi çatısı altındaki sosyal sorumluluk projelerine ilave kaynak sağlama amacıyla kullanılması yönüyle de dünya ilaç sektöründe bir ilk olma özelliğine sahip.

The Journey of Healing : Bir Abdi İbrahim NFT koleksiyonu

Sanatçı Selman Hoşgör’ün imzasını taşıdığı 8 eser dışında koleksiyonda Abdi İbrahim çalışanlarının 21 Ocak tarihinde gerçekleşen İnovasyon Günü’nde kendi çektikleri fotoğraflardan oluşturulan NFT uygulaması da The Journey of Healing koleksiyonuna anı olarak eklendi.

Bu özel NFT’leri satın alan kişiler, dışarıdan ziyarete kapalı olan Abdi İbrahim’in İstanbul Esenyurt’ta bulunan Üretim Kompleksi’ni uzmanlarla birlikte gezme fırsatı ve çok özel bir deneyim yaşama şansı da bulacak.

 

Bu NFT adımından sonra Abdi İbrahim ,önümüzdeki süreçlerde meta evreni oluşturmayı ve Web 3.0 dünyasına hazırlanmayı planlıyor. Neler olacağını yine yeniden duyuruyor ve tartışıyor olacağız, bilgiyle kalın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.