ABD Sınırlarının Güvenliğini 4 Ayaklı Robot Köpeklere Ait

4ayaklı

ABD sınır güvenliğini 4 ayaklı robot köpekler sağlayacak!

4ayaklı

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, 4 ayaklı robotların denemelerini bitirdi. Artık denemelerin başarılı olduğu kanıtlandı ve düğmeye basıldı. Buna göre, çeşitli gözetim odaklı roller alacak olan robot köpeklerin, ABD sınırlarında görevlendirilmesine başlanacak.

Sadece bilim kurgu filmlerinde görülen robotlar, günümüzde otomotivden havacılığa, tıptan savunma sektörüne kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Son 20 yılda robotik teknolojiler askeri alanda da önemli bir yere sahip. Edinilen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri, güney sınırında güvenliği sağlamak için dört ayaklı robot köpekleri test ettiğini açıkladı. Yani gelecekte sınır devriyesi robot köpeklere emanet edilecek.

Robot köpek kavramı, son senelerde yaşamımıza girdi ve çıkacak gibi de durmuyor. Robot köpeklerin fabrikalarda görevlendirildiğini hatta çobanlık görevi yerine getirdiklerini de gördük. Ancak Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı bundan çok daha fazlası için robot köpekleri test ediyor.

4 AYAKLI KÖPEKLERİN DENEMELERİNDE BAŞARI SAĞLANDI

4ayaklı

Ülkenin İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), bu hafta güney sınırındaki 4 ayaklı robotların test edilmesine dair yeni bilgiler paylaştı. Robot köpeklerin, çeşitli gözetleme odaklı görevlerde test edildiği vurgulandı. Denemelerin başarılı olduğu ifade edilirken, robot köpeklerle çalışmaya devam edileceği aktarıldı.

DHS’den Brenda Long, ülkenin güney sınırının insanlar ve hayvanlar için yaşanmaz bir yer olabileceğini ve tam da bu yüzden bir makinenin orada üstün olabileceğini söyledi.

12 KM YOL GİDEBİLİYOR

Sınırda kullanılan 4 ayaklı robot köpeklerin, meşhur robot Spot’un üreticisi Boston Dynamics’in rakibi Ghost Robotics tarafından yapıldığı ifade edildi. Ghost Robotics’in en popüler modeli Ghost Vision 60, 76 cm yüksekliğinde, 32 kg ağırlığında ve tek bir şarjla 3 saatte ortalama 12 km yol kat edebiliyor.

 SİLAHLA DONATILMIŞ PROTOTİPLERİ VAR AMA…

4ayaklı

Robot, otonom olarak gezinebiliyor yahut manuel olarak kontrol edilebiliyor. İstenirse termal ve gece görüş kameraları da eklenebiliyor. Ghost Robotics, geçmişte silahlarla donatılmış prototip modelleri bile göstermişti. Fakat DHS’nin bu tür yükleri test ettiğine dair bir delil yok.

 

Ülkeler deniz ve kara sınırlarını korumak için robot teknolojileri kullanmaya başladı. Hatta geçen haftalarda Lizbon merkezli drone teknolojileri geliştirmeye odaklanan Tekever’ın 20 milyon Euro yatırım aldığı da ilgilileri tarafından bilinen bir bilgi. 2018’de kurulan şirketin temel amacı, kıyı güvenliğini sağlamak ve yasa dışı geçişlerin önüne geçmek. Çünkü kıyı ve sahil şeridi, göçmen, yasa dışı balıkçılık, uyuşturucu ticareti için sık kullanılan bölgeler arasında yer alıyor. Teker’ın ürettiği drone’lar 20 saat havada kalabiliyor. Bu noktada bu güzergahlar drone yardımıyla denetim altına alınıyor.

4ayaklı

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZ ÇEKEBİLECEK DİĞER #GÜNDEM YAZILARIMIZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.