/

A101 Dijital Banka Kurmaya Hazırlanıyor

A101 Dijital Banka Kurmaya Hazırlanıyor

Marketler zinciri A101’in T.O.M Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulumu için yaptığı başvuru BBD tarafından onaylandı.

 

A101 Dijital Banka Kurmaya Hazırlanıyor

 

Geçtiğimiz günlerde tekne satışıyla gündeme gelen A101  T.O.M Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulumu için yaptığı başvuru BBD tarafından onaylandı. BBD tarafından alınan bu karar resmi gazete aracılığıyla halka duyuruldu. Kurulacak banka’nın sermayesi’nin yaklaşık olarak 1.5 milyar olarak belirlendi. A101 tarafından herhangi bir açıklamaya yer verilmedi. Verilen bu kararla birlikte A101 Yönetim kurulu başkanı Ahmet Yaşar Aydın yanı sıra Erhan Bostan, Can Ersöz, Tolga Akar ve Ali Taha Aydın’ın dijital banka kurmasına da izin verilmiş oldu.

 

Bakanın kuruluş kararı ile ilgi şunlar söylendi:

Kurul Başkanlığının 03.08.2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 02.08.2022 tarih ve E-43890421-101.01.01-57318 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların izne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine ilişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) 4 üncü maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları İle Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmeliğin (Dijital Banka Yönetmeliği) 11 inci maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik anılan maddelerde yer verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca, Dijital Banka Yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek ve faaliyet izni başvurusunu bu çerçevede yapmak üzere, kurucu ortaklar Ahmet Yaşar AYDIN, Ali Taha AYDIN, Can ERSÖZ, Erhan BOSTAN ve Tolga AKAR tarafından Türkiye’de 1.500.000.000 TL kuruluş sermayeli “T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.” unvanlı bir (dijital) katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir.

 

Dijital Banka Nedir?

Dijital banka, Geleneksel bankacılık anlayışının tersine fiziksel bir ortam olmaksızın banka’da yapabileceğiniz işlemleri dijital ortama taşıyarak kolaylıkla yapılmasını sağlıyor. Cep telefonu, Bilgisayar, Tablet gibi teknolojik aletler sayesinde hızlıca ve hiç bir zahmet gerektirmeden yapılmasına olanak sağlamasının yanı sıra günün herhangi bir saatinde işlem yapılmasına da olanak sağlıyor. Dünya’nın bu kadar dijitalleşme içinde olduğu bu dönemde Dijital bankaların da çok önemli bir yer tutması bekleniyor.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.