Ek Gelir Kazanmanızı Sağlayacak 10 İş Fikri

Ek Gelir Kazanmanızı Sağlayacak İş Fikirleri

İşinizden kazandığınız gelirler sizi birçok zaman tatmin etmeyebilir ve kazandığınız geliriniz birikim yapmanız veya harcamalarınız için yeterli olmuyor olabilir. Tamda bu dönemde kendinize bir ek iş belirleyebilirsiniz. Özellikle birikim yapmak isteyenler için ek gelir, oldukça önemli ve etkili bir yöntemdir. Günde birkaç saatinizi ayırarak ya da mesai saatlerinizden kısa zaman dilimini ayırarak sizde ek gelir elde edebilirsiniz. Ek gelir elde edebileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Yeteneğinize, çalışma saatlerinize kısacası size uygunluğuna göre bu iş fikirlerinden bir tanesini ya da birkaç tanesini seçebilirsiniz. İşte ek gelir kazanmanızı sağlayacak olan iş fikirleri;

Blog Sayfası Oluşturmak

Ek Gelir

Blog yönetimi, en çok kazandıran ek gelir fikirleri arasında yer almaktadır. Birçok insan blog sayfasından yükse miktarda gelir elde etmektedir. Bloğunuzdan ne kadar kazanacağınız tamamen size kalmış bir durum. Asıl işinizin dışında blog sayfası açarak ek gelir elde edebilirsiniz. Blog sayfanızı ilgi alanınıza göre seçmeli ve özgün içeriklerle beslemelisiniz. Bloğunuzdan birçok farklı şekilde gelir elde edebilirsiniz. Reklam gelirleri, tanıtım gelirleri hatta seminer davetlerine katılarak ta gelir elde edebilirsiniz.

Makale Yazmak

Gün içerisinde çok fazla boş zamanınız oluyorsa ya da yazı yazmayı seviyorsanız, bu iş tam size göre diyebiliriz. Makale yazarak ek gelir sağlamanız mümkündür. Birçok insan yazı yazmayı ve bildiklerini yazıya dökerek paylaşmayı çok sever. Sizde bu düşünceye sahipseniz gelir elde etmeniz artık daha kolay. Günde birkaç saatinizi ayırarak makale yazabilirsiniz. Yazdığınız bu makalelerinizi Freelancer sitelerinde belirli bir ücret karşılığında satabilirsiniz.

Al Sat Yapmak

Ek Gelir

Al sat yaparak gelir elde eden birçok insan var. Aslında al sat yaparak ek gelirden çok daha fazla gelirlerde kazanabilirsiniz. Fakat kendi işinizin olduğunu ve bu işi ek gelir olarak yaptığınızı varsayarsak, al sat yapabileceğiniz çok farklı yöntemler mevcuttur. Piyasasından anladığınız bir ürünü alıp satmanız çok daha iyi olacaktır. Örneğin, saat markalarından çok iyi anlıyorsanız, ikinci el piyasasını takip ederek al sat yapabilirsiniz. Buradaki asıl marifet sizin bilginiz ve sermayenizdir. Sermayeniz ne kadar çok olursa o kadar fazla gelir elde edebilirsiniz.

Eğitim Kursları Açmak

Ek Gelir

Eğitim kursları açmak denince aklınıza hemen reel ortamlardaki kalabalık kurslar gelmesin. Eğitim vermeniz için sanal ortam oldukça yeterlidir. Günümüzde birçok birey sanal ortamdan eğitim vererek geçimini sağlamaktadır. Sizde uzman olduğunuz alanlarda inşaları bilgilendirerek gelir elde edebilirsiniz. Örneğin uzman olduğunuz bir alanda bilgilendirici videolar hazırlayarak çeşitli eğitim platformlarında ücretli bir şekilde satabilirsiniz. Udemy gibi platformlara videolarınızı yükleyerek satabilirsiniz.

Çeviri Yapmak

En bir yabancı dil biliyorsanız bunu en gelire dönüştürebilirsiniz. Sanal ve reel alanda çevirmenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Sizde bu yeteneğinizi işe dönüştürerek gelir elde edebilirsiniz. Metin çevirisine ihtiyaç duyan kişileri bularak iş tekliflerinde bulunabilirsiniz. Bunun için çevrenizde araştırma yapmak istemiyorsanız, internet üzerinden bu hizmeti veren sitelerden yararlanabilirsiniz. Bu sitelerde sizden yabancı dilde metinler istenecek ya da Türkçe metinleri yabancı dile çevirmeniz istenecektir. Sizde bu koşulları sağlayarak gelir elde edeceksiniz.

El İşi Ürünler Yapmak

Bu iş aslında çok fazla boş zamanı olan bireyler için daha uygundur. Çünkü el işi ürünleri yapmak zahmetli ve uzun zaman gerektiren bir iştir. Bundan dolayı boş zamanınızın fazla olması daha etkili olacaktır. Elinizin yatkın olduğu el işi ürünlerinizi tamamladıktan sonra onları belirlediğiniz fiyattan internet üzerinden ya da çevrenizdeki insanlara satabilirsiniz. Bunun en etkili yolu ise çevrenizdeki insanlarla iletişimde olmanızdır. Çevrenizdeki herkese söyleyerek onlarında çevrelerine ulaşmasını isteyebilirsiniz.

Fotoğraf Çekmek

Ek Gelir

Fotoğraf çekmeyi sevenler için bu iş çok eğlenceli olabilir. Hobinizi yaparak gelir elde edebilirsiniz. Boş zamanlarınızda fotoğraf çekebilir ve bunu da gelire dönüştürebilirsiniz. Çekeceğiniz fotoğraflarınızın profesyonel olmasına dikkat etmelisiniz. Çektiğiniz fotoğraflarınızı çeşitli internet siteleri üzerinden satışa sunarak gelir elde edebilirsiniz. Bu iş ek iş fikri olarak oldukça idealdir. Çok fazla bir gelir kazanmanız pek mümkün olmayabilir. Fakat güzel bir ek kazanç elde edebilirsiniz.

Organik Gıdalar Üretmek

Ülkemizde organik ürünlere olan ilgi bir hayli artmış durumda. Özellikle Gaziantep, Hatay ve Maraş gibi mutfak sanatı olan illerimize ait organik ürünler birçok tüketicinin adeta vazgeçilmezi olmuştur. Evinizde ürettiğiniz doğal ürünleri satarak gelir sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle çok satılan ürünler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bunun ardından o ürünleri sağlıklı ve lezzetli bir şekilde üretme yöntemini de öğrendikten sonra kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Youtube Videoları Çekmek

Özellikle son zamanlarda Youtube’a olan ilgi bir hayli artmış durumda. Youtube’a içerik üreten kullanıcı sayısı oldukça fazla. Bu kullanıcılar Youtube üzerinden ciddi kazançlar sağlayabiliyor. Sizde ilgili ve bilgili olduğunuz alanlarda Youtube videosu çekebilirsiniz. Örneğin, akşamları evde yemek tarifleri ya da araba tanıtımları gibi videolar çekerek Youtube kanalınıza yükleyebilirsiniz. Kısa süre sonra kazanç sağlayabilirsiniz.

Danışmanlık Yapmak

Ek Gelir

Kendinizi herhangi bir alanda danışmanlık hizmeti verecek kadar yeterli buluyorsanız bu işi yapabilirsiniz. Uzman olduğunuz alan hakkında bilgi almak isteyen birçok insan olacaktır. Bu insanlara almak istedikleri bilgileri vererek gelir elde etmeniz mümkün. Örneğin, editör olabilirsiniz ve makale yazmak isteyen ya da sitesine içerik üretmek isteyen bireylere danışmanlık yapabilirsiniz.

 

Son Yazılarımız 

Pandemide durağanlaşan sigorta sektörü Görüntülü Etkileşim Platformu 11Sight’la hız kazandı.

ABD MERKEZLİ DRONEMAKER SKYDIO, 170 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI!

INSTAGRAM’DAN CANLI ODALAR VE PARA KAZANMA ÖZELLİĞİ

AMAZON PRIME MART AYI BOYUNCA ÜCRETSİZ OYUN DAĞITIYOR

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.