//

Tallinn Merkezli Cloud Factory, 2 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Cloud Factory

Tallinn merkezli Cloud Factory, 3D baskı teknolojisini kullanarak kaliteli mücevherlere yeni bir yaklaşım getirmek amacıyla 2 milyon Euro yatırım aldı. Girişim şimdi uygun maliyetli ve sürdürülebilir mücevher üretimi yaklaşımını ölçeklendirecek. Kuyumculuk sektörü genellikle sürdürülebilirlikle ilişkilendirilmiyor. Ancak Estonyalı startup Cloud Factory bu durumu değiştirmek istiyor. Startup şimdi de platformunu geliştirmek için yatırım aldı.

Yatırım detayları

Cloud Factory

2 milyon euroluk tohum turu, önde gelen erken aşama fonlarından biri olan Change Ventures tarafından yönetildi.

Tura katılanlar arasında Finlandiya merkezli bir tohum aşaması girişim sermayesi şirketi olan Superhero Capital, melek yatırımcılar Artis Kehris (Printify kurucu ortağı) ve Andrius Šlimas (Oberlo kurucu ortağı ve CEO’su) vardı.

2018 yılında Taavi Kikas (CEO), Kati Kask (COO), Marek Jõeleht (CTO) ve Erik Karu tarafından kurulan Cloud Factory, bu yatırımı üretim kapasitelerini artırmak ve markaların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla zahmetsiz sipariş yönetimi entegrasyonları için çevrimiçi platformunu daha da geliştirmek amacıyla kullanacak.

Cloud Factory ne yapıyor?

Cloud Factory

Cloud Factory, çevreci teknolojinin gücünü mücevher sektörüne taşıyarak, kaynakları daha verimli kullanan ve 3D baskı teknolojisinden yararlanan yeni bir mücevher çağına öncülük ediyor. Fikir, kurucu Taavi Kikas Tallinn’deki Estonya TalTec Üniversitesi’nde çalışırken ortaya çıkmıştı. Taasvi, üniversitenin metal 3D yazıcılarını değerli metalleri basacak şekilde programlama fikriyle diğer çalışan toz metalurjisi doktoru Marek Jõeleht ile iş birliği yaptı.

Cloud Factory, talep üzerine üretim modeliyle 3D baskılı mücevher yapım sürecinde yalnızca doğal ve sürdürülebilir malzemeler ve %100 geri dönüştürülmüş değerli metaller kullanıyor. Bu da süreci atıksız, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir kılıyor.

Girişim daha sonra bu teknolojiyi influencerların dünyasına da taşıyor. Cloud Factory, konsept oluşturma, üretim, markalı ambalajlama ve drop-shipping sunan tam yönetimli bir hizmet aracılığıyla markaların ve ünlülerin kendi mücevherlerini yaratmalarına yardımcı oluyor. Yenilikçi üretim yöntemi, kaliteli mücevherler için normal üretim maliyetini ve süresini en aza indiren metal 3D baskı kullanıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.