//

KOOS, 4 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Koos

KOOS, 4 milyon euro yatırım aldı!

KOOS nedir?

Koos

Tallinn merkezli girişim KOOS, Plural Platform liderliğinde LocalGlobe, Tiny.vc ve Matt Clifford gibi yatırımcıların katılımıyla 4 milyon euroluk tohum yatırım aldı.

KOOS Estonya’da kuruldu. Plural’ın 4 milyon euroluk yatırımının ardından şimdi İngiltere ve Avrupa genelinde faaliyete geçmeyi ve varlığını geliştirmeyi planlıyor.

Estonca’da ‘birlikte’ ve ‘yanında’ anlamına gelen KOOS, bu yılın başlarında seri girişimci ve Estonya’nın eski CIO’su Taavi Kotka tarafından kuruldu. Katkıda bulunanlara gerçek bir pay vermeyi taahhüt eden kuruluşlara hizmet etmek için oluşturulan KOOS paydaş teşvik platformu, bir şirketin büyümesine ve başarısına katkıda bulunan herkesi ödüllendirmek ve motive etmek için yepyeni bir yol sunuyor.

Estonya hükümetinin dijital demokrasi ve e-devlet konusundaki dünya lideri politikalarını dört yıl boyunca yöneten Kotka şu açıklamalarda bulundu; “KOOS olarak teknolojilerin daha adil bir toplum inşa etmeye yardımcı olmak için kullanılabileceğine inanıyoruz. Başarılı olmak için tüm paydaşlarınıza büyük bir değer sunmanız gerekir ve biz de işletmelerin topluluklarıyla etkileşim kurmasına ve onları ödüllendirmesine olanak tanıyan dijital bir araç geliştirdik. Böylece eşitlik benzeri teşviklere erişimi olan insanların çemberini genişleterek işletmeyi savunacak ve başarılı olmasını isteyecek insan havuzunu artırıyoruz. Şirketlere iş hedeflerine daha verimli bir şekilde ulaşmaları için yeni bir yol sunarken aynı zamanda finansal ve sosyal etki performanslarını da geliştiriyoruz.”

Yatırım detayları

Koos

Plural’ın yatırımı aynı zamanda Wise’ın eski CEO’su Taavet Hinrikus ve Teleport’un kurucu ortağı Sten Tamkivi’nin desteğiyle gerçekleşti ve her ikisi de KOOS platformunun yaygınlaşmasını hızlandırmak için aktif danışmanlık rolleri üstlenecek. KOOS, AB ve Birleşik Krallık yasalarına uygun tanınmış bir yasal çerçeve benimseyerek, gelişmekte olan teknoloji alanında en iyi hukuk firması Ellex’in desteğiyle inşa ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.