//

Verily, 1 milyar dolar yatırım aldı!

Verily

Veriye dayalı, kişiselleştirilmiş sağlık ürünleri üreten Verily, 1 milyar dolar yatırım aldı. Tur, Alphabet önderliğinde gerçekleşti.

Verily’de Yaşanacak Olan Değişimler

Verily

Alphabet’in bir yan kuruluşu olan ve veriye dayalı, kişiselleştirilmiş sağlık ürünleri üreten Verily, Alphabet’in eş liderliğini yaptığı turda 1 milyar dolar yatırım aldı. Verily yeni finansman ile birlikte; stratejik ittifaklar, şirket genişlemesi ve satın almalar için fırsatları değerlendireceğini belirtti.

Şirketin resmi açıklamasına göre, yönetim ekibi Ocak 2023’ten itibaren değişikliğe uğrayacak. Verily’nin kurucusu Andy Conrad, yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütecek. Bu ayın sonunda ise Deepak Ahuja‘nın CFO olarak görev süresi de aynı şekilde sona erecek. Stephen Gillett, şirketin CEO’su olacak.

Şu anda Google Cloud’un bir parçası olan bir siber güvenlik firması olan Chronicle‘ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Gillett, operasyonel danışman olarak hizmet vermek ve şirketin siber güvenlik girişimlerini denetlemek üzere Verily’ye katılmıştı.

Verily Hizmetleri ve İş Birlikleri

Verily

Verily insanların sağlıklarını nasıl kontrol ettiklerini ve sağlık hizmetlerinin nasıl sağlandığını dönüştürmek için insan ve veri odaklı bir yaklaşım benimsiyor. Google X‘ten 2015 yılında doğan bir şirket olan Verily, mevcut kanıtların kapsamlı bir görünümüne dayanarak bir kişi için en uygun çözümleri belirlemek amacıyla; klinik, sosyal, davranışsal verilere dayalı olmak üzere çeşitli kaynaklardan veri üretmeye ve etkinleştirmeye odaklanıyor. Kuruluş, tüm sağlık ekosisteminin daha iyi sağlık sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için teknoloji ve veri bilimini kullanıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.