///

Lightyear, 84 milyon dolar yatırım aldı!

Lightyear

Richard Branson, Eylül 2016’da kurulan Hollandalı elektrikli araç (EV) şirketi Lightyear‘a yatırım yaptı. Güneş enerjisiyle çalışan piller üreten şirket, 2019 yılında Light 0 elektrikli aracını piyasaya sürmüştü.

Lightyear, toplam yatırımını 100 milyon dolara çıkardı.

Elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, 85 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Yeni yatırım turuna Invest-NL katıldı. Şirket, Haziran ayında ilk otomobil modelini piyasaya sürdükten sonra toplam yatırımını 100 milyon dolara çıkardı.

Lightyear

Tamamen güneş enerjisiyle çalışan bataryalar üreten şirket, 2019 yılında Light 0 elektrikli aracını görücüye çıkardı. Üretimine bu yılın sonunda başlanacak olan araç 946 adet üretilecek ve 250.000 Euro etiket fiyatına sahip olacak.

Lightyear 0, 70 kilometre kat edebiliyor!

Şirket gidişat oranı üzerinde bir prim talep ediyor. Çünkü elektrik enerjisi kullanarak 600 kilometrenin üzerinde yol kat edebilen Lightyear 0, güneş panelleri kullanarak bu mesafenin 70 kilometresini kat edebiliyor. İddialara göre otomobil, Hollanda gibi güneş ışığının az olduğu ülkelerde iki ay, güneş ışığının fazla olduğu ülkelerde ise yedi ay boyunca kentsel alanlarda şarj edilmeden kullanılabiliyor.

Lightyear

Her geçen gün güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araçlar üreten işletmeler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri olan Sono Motors geçtiğimiz günlerde yeni aracının tanıtımının gelecek yıl için planlandığını açıklamıştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.