15 Mayıs Pazar Neler Oldu ? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢
Elon Musk Twitter Açıklaması, Intel’den Uyarı, Netflix Canlı Yayın Güncellemesi

🌒 Netflix Canlı Yayın Üzerinde Çalışıyor

Yakın bir tarihte ortak şifre kullanımı için kısıtlama getiren Netflix, yeni bir özellikle gündemde. Son zamanlarda hisselerinde düşüş yaşayan platform, canlı yayın özelliği üzerinde çalışıyor. Rakibi Disney Plus, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programını platformda canlı yayın olarak yayınlayacağını duyurmuştu. Hisse kaybı ve rakibinin harekete geçişi Netflix’i yeni özellik üzerinde çalışmalar yapmaya teşvik etti.

🌒 Intel Uyardı: Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Popüler işlemci üreticisi Intel, donanımdan kaynaklı güvenlik açığı tespit ettiğini açıkladı. Tespit edilen açıkta şirket, kullanıcı bilgilerinin çalınabileceği uyarısını yaptı. Sözü geçen güvenlik açığı; mobil cihazlar, depolama ürünleri, veri merkezi sunucuları, iş istasyonları ve diğer Intel ürünlerinde bulunuyor. Bu riske karşı ise şirket, yayınladığı güncellemenin hemen yüklenmesi gerektiğini belirtti.

🌒 Elon Musk, Bot Hesapları Kendi Yöntemleriyle Tespit Edecek

 

Yeni Patron Geldi: Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

Geçtiğimiz günlerde Twitter için satın alımını askıya alan Elon Musk, bot hesaplar için çalışmalar yürüteceğini açıkladı. Twitter’ı satın alma konusunda oldukça kararlı olduğunu açıklayan Musk, Twitter’daki bot hesapları keşfetmek için deney yapacak. Rastgele 100 kişi seçerek yürütülecek deney için Musk, diğer kullanıcıları da deneyi yapmaya davet etti. Eğer çıkan sonuçlar yüksek oranda benzerlik gösterirse, bot hesaplarla ilgili yararlı sonuçlar elde edilebileceğini ekledi. Bunun dışında pek çok analist Musk’ın bot hesaplarını takıntı haline getirdiğini değil, bir pazarlama stratejisi izlediğini düşünüyor. Musk’ın geçen hafta yaptığı askıya alma açıklamasından sonra Twitter hisseleri yüzde 10 oranında düşüş yaşamıştı.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.