90’lar Efsanesi Walkman Geri Geliyor! Sony, 2 Yeni Walkman’i Tanıttı!

sony

Kasetli olarak satışa sunduğu Walkman ile 1979 yılında efsaneleşen Sony, daha sonra teknolojinin getirdiği yeni cihazlarla boy ölçüşemeyince rafa kalkmıştı. 2016 yılında Android işletim sistemiyle yeniden tasarlanan Walkman, şimdi de altın kaplamalı ilgi çeken tasarımı ve güçlü pil ömrüyle tekrar piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Sony, yüksek çözünürlüklü ses ve 40 saate kadar pil ömrüne sahip 2 yeni Walkman’i bu yıl içinde tanıtacağını duyurdu.

walkman

Walkman Özellikleri ve Fiyatları

Sony, iki yeni Walkman ile piyasaya tekrar giriş yapmaya hazırlanıyor. Sony, müzik listeleri için özel bir cihaz arayanlara yeni bir ara yüzü ve güçlü pil ömrü ile oldukça iyi bir alternatif sunuyor. 2016 yılında çıkardığı Walkman’lere benzer nitelikleri tekrar kullanıyor. Depolama alanı, pil ömrü ve tasarımıyla dikkat çeken yeni Walkman’ler, NW-WM1AM2 ve NW-WM1ZM2 modelleri ile geliyor.

Sony’nin tanıtacağı NW-WM1ZM2 modeli, 256 GB depolama alanıyla gelirken; diğer modelle arasındaki temel fark, NW-WM1AM2 modelinin 128 GB depolama alanı ile geliştirilmesi oldu. Ancak Sony, her iki model için de microSD kart girişiyle depolama alanı yükseltmeye izin veriyor.

 

5 inç (12,7 cm) büyüklüğünde bir ekrana sahip olan iki yeni Walkman modeli, 1280×720 piksel çözünürlüğe sahip. Android 11 işletim sistemiyle çalışan cihazların, 384 kHz/32-bit PCM audio, 11.2 MHz DSD, DSEE Ultimate ve Tidal tarafından kullanılan MQA formatlarını desteklediği açıklandı. Aynı zamanda cihazlarda Bluetooth kulaklıklara bağlanmak için LDAC desteğinin de olduğu belirtildi.

2016 yılında duyurulan seleflerinden oldukça pahalı bir fiyatta duyurulan yeni Walkman’ler, dikkat çekici malzemeler ile tasarlandı. NW-WM1AM2 için alüminyum tasarıma yer veren şirket, NW-WM1ZM2 modelinde oksijensiz bakırı tercih etti.

sony

Sony, söz konusu etkinlikte küresel fiyat açıklamasında bulunmadı. Ancak alüminyum çerçeveye sahip olan model WM1AM2’nin fiyatının 1.300 dolar civarında olacağı açıklandı. Haliyle diğer modelin fiyatının çok daha yüksek olacağı tahmininde bulunabiliriz. Ürünün Türkiye’ye gelip gelmeyeceği daha kesinleştirilmedi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.