9-15 Ocak Global Girişimlerden Haberler

Güneş Panelleri ve Güneş Pilleri Kiralama Girişimi Enpal 215 Milyon Euro Yatırım Aldı

Berlin merkezli tek boynuzlu at Enpal, D Serisi turunda 215 milyon € topladı. Tek boynuzlu at 2,2 milyar Euro değerinde ve toplamda 491 milyon Euro topladı. Enpal, turu Almanya’nın ötesine genişletmek ve bu yıl diğer Avrupa pazarlarına girmek için dağıtmayı planlıyor. Küresel bir yenilenebilir enerji topluluğu yaratma vizyonlarını gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Yeni pazarlara açılırken ve genel akıllı enerji platformunu daha da geliştirirken ürün yelpazesine yeni ürünler eklemek için kullanılacak.

girişim

 

 

Kanadalı Sürücüsüz Araç Şirketi 140 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Oxford ve Toronto merkezli bir otonom araç yazılım firması olan Oxbotica, finansal ve stratejik ortaklarından C Serisi finansman turunda 140 milyon dolar topladı.

Oxbotica fonları, otonom işletim sistemini tarım, havaalanları, enerji, mal teslimi, madencilik ve ortak yolcu taşımacılığı gibi acil ihtiyaç ve ölçeklendirme potansiyeli olan alanlarda konuşlandırmak için kullanacak.

Oxford profesörleri Paul Newman ve Ingmar Posner tarafından 2014 yılında kurulan Oxbotica, işletmeler için otonom araç yazılımı geliştirerek, herhangi bir boyuttaki herhangi bir araca herhangi bir yerde otonom olarak çalışma amacıyla faaliyetlerine başladı.

 

 

 

Alman Aşı Üreticisi BioNTech, İngiliz AI Şirketi InstaDeep’i 562 Milyon Pound Karşılığında Satın Almaya Hazırlanıyor

BioNTech’in nakit ve BioNTech hisselerinin bir kombinasyonu olan 362 milyon sterlin peşin ödediği söyleniyor. Bir şirket açıklaması, kalan 200 milyon sterlinin InstaDeep’in gelecekteki performansına bağlı olduğunu söylüyor.

Raporlara göre, Alman aşı üreticisi, kişiselleştirilmiş tedaviler geliştirmek de dahil olmak üzere ilaç keşif sürecini iyileştirmek için InstaDeep’in makine öğrenimini kullanmayı planlıyor.

Karim Beguir ve Zohra Slim tarafından 2014 yılında kurulan InstaDeep, geçtiğimiz Ocak ayında Alpha Intelligence Capital ve CDIB liderliğindeki B Serisi finansmanda 100 milyon dolar topladı.

 

 

Esper, “2023’teki Öngörülemeyen İş Ortamı” Nedeniyle İş Gücünün %21’ini İşten Çıkarıyor

Seattle girişimi Esper, yedi ay içinde ikinci kez çalışanlarını işten çıkardı ve son işten çıkarmalarda iş gücünün %21’ini azalttı. GeekWire ile paylaşılan bir açıklamaya göre kesintiler “şirket yeniden yapılanmasının” bir parçası. Şirket yaptığı açıklamada, “2022’deki güçlü müşteri ve gelir artışına rağmen, 2023’teki öngörülemeyen iş ortamı göz önüne alındığında şirketin işletme maliyetlerinin verimliliğini optimize etmenin gerekli olduğunu hissettik” dedi.

Esper, Haziran ayında çalışanlarının %12’sini işten çıkarmıştı. Esper, şirketlere sağlık, eğitim, perakende, restoranlar ve daha fazlası gibi sektörlerde kullanılan cihazların geliştirilmesi, devreye alınması ve bakımı konusunda yardımcı olur. Fikir, geleneksel mobil cihaz yönetimi (MDM) yazılımını modern DevOps yetenekleriyle güçlendirmektir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.