/

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftaki yatırımları kısaca bir gözden geçirelim…

  • SaaS

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

SaaS platformu Enhencer, Diffusion Capital Partners (DCP) liderliğinde 700 bin dolar yatırım aldı. Tura Boğaziçi Ventures, Geometri Melek Yatırım Ağı, bireysel yatırımcılar Umut Şenol ve Arzu Umur da katıldı. Girişim, E-ticaret siteleri müşterilerinin satın alma iştahlarını makine öğrenmesi algoritmalarıyla tahmin edip reklam verilmesi gereken kitleyi etkin bir şekilde tahmin etmektedir.

  • Triwi

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

Triwi, fonbulucu üzerinden çıktığı kitle fonlama yatırım turunu başarıyla tamamlayarak 2.3 milyon TL topladı. Meme kontrollerini rutin hale getirmeyi amaçlayan giyilebilir teknoloji girişimi Triwi, 2018 yılında kurulan bir teknoloji şirketidir.

Yatırım turuna; Ankara Kalkınma Ajansı ve Global Kitle Fonlama Platformu da katıldı. Toplamda ise 1091 yatırımcı pay aldı.

 

  • tarifist

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldı. 2021 yılında kurulan tarifist, yemek tariflerine ulaşmayı ve paylaşmayı kolaylaştıran ve eğlenceli kılan yemek sosyal medya. Ocak 2021 yılında Merve Ungan ve Yaman Ungan tarafından geliştirilmeye başlanan tarifist, bir yemek tarifi platformu olarak serüvenine başladı. Ağustos 2021’de web sitesinin faaliyete geçmesiyle kısa sürede aylık ortalama 60 binden fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

  • Bab IoT

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

IoT donanımları ve yazılımları üreten Bab IoT, 2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı. Nazım Onur Bayındır’ın kurucu ve yatırımcı olduğu, Ebay Türkiye eski yöneticisi Gülbin Çoruh’un ise kurucu ortağı ve CEO’su olduğu Bab IoT, ilk yatırım turunu tamamlamış oldu.

Nesnelerin veya kişilerin konum tespitinin büyük avantajı nedeniyle, erişim ve izleme sistemlerinin uygulanması son zamanlarda birçok şirket için vazgeçilmez hale geldi. Bab IoT, kullanıcıların kapıları açmalarına ve hızlı erişime sahip olmalarına olanak tanıyan rafine tasarımıyla rf teknolojisini sunmaktadır.

  • Malty

9-13 Ağustos 2022 Yatırım Alan Girişimler

Anadolu Efes Girişim Atölyesi’nden doğan sürdürülebilir gıda teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Malty, tohum yatırım turunda 2,4 milyon TL yatırım aldı. Malty’nin yatırım turuna Lima Ventures, BoğaziçiVentures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, Girişimci Kurumlar Platformu Başkanı TuğrulAğırbaş gibi isimler de katıldı.

Anadolu Efes çalışanlarının yenilikçi fikirlerini hayata geçirebildikleri kurum içi girişimcilik programı Anadolu Efes Girişim Atölyesi’nde Elif ÖzcüMerve Yetiş ve Berkan Mifleh tarafından 2021 yılında kurulan Malty, temelinde malt bazlı sağlıklı atıştırmalıklar üretiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.