Girişimcilik Dünyasındaki 7 Önemli Ödeme Sistemi Girişimleri

ödeme sistemleri

Dijitalleşen dünyayla beraber günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan para da artık sanal dünyadaki yerini almış durumda. Çoğu kişinin ödemelerini yaparken online ödeme sistemi ve hizmetlerini kullanıyor ve bundan da çok memnunlar. Girişimcilerin de global olarak çalışmayı planlaması çok normal bununla beraber dünyanın öbür ucuna verdiğiniz bir hizmetin karşılığını artık ödeme sistemleriyle kolayca kendi cebinize koyabilirsiniz. İşte size dünyada çok kullanılan, güvenilir ve her girişimcinin ihtiyaç duyabileceği yedi ödeme sistemi girişimlerini derledik.

girişim

 

Ödeme Sistemi Girişimleri:

1. Paypal

Listemizin ilk sırasında şu anda Türkiye’de faaliyet göstermeyen Paypal var.  PayPal, insanların birbirine para göndermesini kolaylaştıran bir çevrimiçi ödeme hizmetidir. Müşteriler, PayPal platformunda kredi kartlarına veya çek hesaplarına bağlı bir hesap oluşturabilir. Kullanıcılar, kimlikleri ve para kanıtları doğrulandıktan sonra çevrimiçi olarak veya şirketin uygulaması aracılığıyla diğer PayPal hesaplarıyla ödeme yapmaya ve bu hesaplardan ödeme almaya başlayabilir.

paypal

PayPal, ödeyenin veya alacaklının kredi kartı veya banka hesabı bilgilerini ifşa etmesine gerek duymayan bir ödeme yöntemi sunarak çevrimiçi alışverişleri güvenli hale getirmeyi amaçlar. Sonuç olarak, büyük müşteri tabanı nedeniyle para güvende, anonimlik korunur ve işlemler geleneksel yöntemlerden daha hızlıdır. Bu hizmetlerin tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri kullanıcılara verdiği iki taraflı güvendir.

Bireysel tüketiciler, şirket sayesinde büyük bir kolaylıkla satın alabilir, ödeme yapabilir ve para taşıyabilir. Bir hesaba kaydolmak için kullanıcıların bir e-posta adresinin yanı sıra kredi kartı, banka kartı veya banka hesabı girmeleri gerekir.

PayPal ayrıca kuruluşların günlük operasyonları için çeşitli çözümler sunar. Hem çevrimiçi hem de yüz yüze işlemler için ödeme portalları, iş yönetim sistemleri ve kredi ve finansman seçenekleri bunun bir parçasıdır. Bir hesap oluşturmak için işletme sahipleri ayrıca bir e-posta adresi sağlamalıdır.

Paypal resmi web sitesi: https://www.paypal.com/

 

2. Google Pay

Listemizin ikinci sırasında ismini yine popüler arama motorundan alan Google Pay var.

Google, 2018’de mobil ve web ödeme hizmetlerini yeniden tasarlayıp markasını değiştirerek bunları Google Pay veya G Pay başlığı altında birleştirdi.

googlepay

Çevrimiçi ödemeler, uygulama içi satın almalar, mağaza içi temassız ödemeler ve hatta eşler arası para transferleri için kullanılabilir. İster çevrimiçi olarak yeni bir çift spor ayakkabı arıyor olun, ister sabah kahvenizi satın alıyor olun, G Pay tüm ağır işlerin üstesinden gelebilir.

Zaten ismiyle güvenilir olduğunu gösteren Google Pay birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir platfromdur.

Google Pay resmi web sitesi: https://pay.google.com/

 

3. Amazon Pay

Listemizin üçüncü sırasında alışveriş delisi olanların aşina olduğu Amazon alışveriş sitesinin ödeme sistemi Amazon Pay var. Son yıllarda Türkiye kolunda da faaliyetlere başlayan Amazon’un popüleritesi her geçen gün artmakta.

Amazon Pay, birçok web sitesinin ve çevrimiçi mağazanın kabul ettiği bir ödeme seçeneğidir. Hizmeti destekleyen sitelerde Amazon ödeme yönteminizi kullanmanızı sağlar.

amazon pay

Üçüncü taraf perakendecilere güvenli, hızlı ve kaliteli bir ödeme seçeneği sunmayı amaçlamaktadır. Tam olarak güvenemeyeceğiniz yeni bir siteye kredi kartınızı veya başka bir ödeme yönteminizi girmek yerine, mevcut Amazon hesabınızı kullanarak işlemi tamamlayacak olan Amazon Pay’i kullanabilirsiniz.

Amazon Pay’i kullanmanın faydalarından biri, halihazırda bir Amazon hesabınız varsa ve buna bir kredi kartı veya başka bir ödeme yöntemi bağladıysanız, herhangi bir kayıt işlemine gerek olmamasıdır. Katılımcı bir web sitesinde bir satın alma işlemi gerçekleştirmeye çalıştığınızda, bu kolayca kullanılabilir ve hemen çalışır.

Amazon Pay resmi web sitesi: https://pay.amazon.com/

 

4. Payoneer

Listemizin dördüncü sırasında Türkiye’de Paypal yerine kullanılan ödeme sistemlerinden biri olan Payoneer var.

Payoneer , çevrimiçi para transferi, dijital ödeme hizmetleri ve müşterilere işletme sermayesi sağlayan bir Amerikan finansal hizmetler şirketidir . Hesap sahipleri, bir e-cüzdan , yerel para biriminde bir sanal banka hesap numarası veya yeniden yüklenebilir bir ön ödemeli MasterCard banka kartı kullanarak para gönderip alabilirler

payoneer

Alınan para daha sonra bir banka hesabına çekilebilir veya Payoneer banka kartı ile çevrimiçi / satış noktalarında kullanılabilir. Şirket, sınır ötesi B2B ödemelerini kolaylaştırmak konusunda uzmanlaşmıştır . 200 ülke ve bölgede ve 150’den fazla yerel para biriminde , sınır ötesi banka havaleleri , çevrimiçi ödemeler ve yeniden doldurulabilir banka kartı hizmetleri ile sınır ötesi işlemler sağlar.

Airbnb , Amazon , Google ve Upwork gibi şirketler dünya çapında toplu ödemeler göndermek için Payoneer kullanıyor.

Payoneer resmi web sitesi:  https://www.payoneer.com/

 

5. Wise

Listemizin beşinci sırasında TransferWise yeni adıyla Wise var.

Wise, uluslararası para göndermenizi, ödeme almanızı ve harcamanızı sağlayan çevrim içi bir hesaptır. Wise hesabı ile yurt dışına para gönderebilir, farklı para birimlerinde ödeme alabilir ve Wise kart ile yurt dışında harcama yapabilirsiniz.

wise

Wise, Skype’ın ilk çalışanı ve mali danışman Kristo Käärmann olan Taavet Hinrikus tarafından kuruldu. Sistemi, havale para transfer sistemine benzetilmiştir .

Wise resmi web sitesi: https://wise.com/

 

6. WePay

Listemizin altıncı sırasında belki bazılarınızın daha duymadığı WePay var. WePay, özelleştirilebilir bir ödeme ağ geçidi ve işleme hizmeti gerektiren yazılım platformları, kitle fonlaması platformları ve çevrimiçi pazarlar için uygun maliyetli bir çevrimiçi ödeme çözümüdür. Ancak, bu işletmeler genellikle küçük işletmeler olarak sınıflandırılmaz. WePay, çoğu küçük işletme tarafından, onunla işbirliği yapan daha büyük şirketler aracılığıyla kullanılacaktır.

wepay

Örneğin yerel bir mağaza, ürünlerinin bir kısmını WePay’i kabul eden bir çevrimiçi pazarda satmaya başlar. Şu anda pazara entegre olan WePay, bu durumda ödemeleri tahsil etmek için en basit seçenek olacaktır. Ancak bu, en uygun maliyetli seçenek olduğu anlamına gelmez. Çevrimiçi pazar yeri, WePay’in halihazırda ücretlendirdiği işlem fiyatına ek olarak bir ücret talep edebilir.

WePay resmi web sitesi: https://go.wepay.com/

 

 

7. Moneris

Listemizin son sırasında ise diğerlerine nazaran daha bilinmeyen bir ödeme sistemi olan Moneris var. Moneris, yıllık 3 milyar işlem hacmiyle Kanada’nın lider ödeme işlemcilerinden biridir.

moneris

Moneris, kendilerinden ödeme kabul etmek isteyen işletmeler için VISA, MasterCard, American Express, Interact Direct Payment ve mağaza, mobil kablosuz cihaz veya e-ticaret gibi herhangi bir satış noktası çözümü ile işlemlerin işlenmesi için benzersiz bir erişim noktası sağlar.

Moneris resmi web sitesi: https://www.moneris.com/

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.