7 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

7 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

🐦 Elon Musk Ücretsiz API Desteğini Kesti

Bu yılın başında Twitter, geliştiricilerin kendisiyle beraber üçüncü taraf uygulamalar oluşturmasını yasaklanmıştı. Bunun üzerinde Twitter API ücretli katmanlat ve sınırlı yapıya sahip ücretsiz bir sürüm yayınlamıştı. Ancak bu özellik resmen durduruldu bu seçenek yerine ücretli bir sürüm seçeneği getiriliyor.

7 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

🤖 ChatGpt Rakibi Alibaba Tarafından Geldi

Yapay zeka destekli sohbet botu olan ChatGpt dünya üzerinde büyğk ses getirdi. Bunun ardında dil geliştirici modelini de açıklamasıyla birlikte birçok rakip geliyor. Bu rakiplerden biri de Alibaba tarafından geldi. Tongi Qianwen adlı yapay zeka botu şimdilik sadece şirketlere açılmış durumda. Büyük bir dil modelinden alan ancak ChatGpt baya gerisinde yer alan bir bot. DAMO Academy tarafından çıkarılan ve Çin dışına çıkması beklenmeyen bir bot durumunda.

OpenAI, GPT-4'ü Duyurdu

🍎 Apple’dan Yenilebilir Enerji Kaynaklarına Yatırım

Ortaya çıkan yeni rapora göre Apple 2030 yılın sonunda tüm ürünlerini karbon nötr hale getirmeyi planlıyor. Şirketin bu ilk hamlesi değil şirker ayrıca 2017 yılında merkezini Apple Park’a taşımıştı. Buradaki binanın tepesine yerleştirdiği 17 megavatlık güneş panelleriyle yüzde yüz yenilebilir enerji kullanımını sağlıyor. Green Bond ile birlikte bu işe 4,7 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Ayrıca Temiz Enerji programıyla 17,4 milyon mt CO2 emisyonunun önlenmesine yardımcı oldu.

7 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.