7 Ekim Cuma Neler Oldu? 📢

20 Kasım Pazartesi Neler Oldu? 📢

Ünlü şirketler hackleniyor, Horizon Worlds’ü çalışanlar beğenmiyor, Karbondioksiti yakıt olarak kullanmak mümkün

👨‍💻 Hacklerin Ardı Arkası Kesilmiyor

Teknolojinin ilerlemesiyle şirketler kendilerini dijital dünyaya veya dijital konularla uğraşmaya devam ederken bu yeniliğin en büyük sorunu Hackler. Bugün Toyota, Binance ve Meta hacklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Binance hesaplarından 600 milyon dolarlık kripto para çalınmış durumda. Meta da ise durum 1 milyon kişinin hileli uygulamalara maruz kaldığını açıkladı. Japon otomobil üreticisi Toyota da ise durum farklı değil , araçları bir ağ üzerinden birbirine bağlayan bir telematik hizmeti olan T-Connect ile üzerinden yapılan bir hacker saldırısına ilişkin bir açıklama yayınladı. Şirket, 296 binden fazla kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığını doğruladı.

7 Ekim Cuma Neler Oldu? 📢

🎪 Meta Horizon Worlds Çalışanlar Tarafından Sevilmiyor

Meta’nın ürünü olan Meta Horizon Worlds hakkında çalışanların pek iyi yorumları bulunmuyor. Aynı zamanda bu ürün için kalite ve deneyim açısından birçok problemle karşı karşıya. Şirket içi yazışmalar, çalışanların uygulamadan memnun olmadığını gösteriyor. Çalışanlar, uygulamayı pek de kullanmak istemiyor.

7 Ekim Cuma Neler Oldu? 📢

🏭 Karbondioksiti Yakıta Çeviren Araç Geliştirildi

Kanada’da bulunan araştırmacılar, iklim değişiklikleri ile mücadeleye katkıda bulunabilecek bir teknoloji geliştirmeyi başardı. Yeni sistemin, karbondioksiti düşük maliyetlerle değerli kimyasallara dönüştürebileceği açıklandı. Bu sayede artık karbondioksit problemi ortadan kalkabilir. Sistemin, şu an mevcut olan küçük ölçekli teknolojilerden 10 Sistemin, şu an mevcut olan küçük ölçekli teknolojilerden 10 kat daha fazla etanol, metan ve diğer gerekli maddeleri yapmak için kullanılan karbonmonoksit sağlayabildiği aktarıldı. daha fazla etanol, metan ve diğer gerekli maddeleri yapmak için kullanılan karbonmonoksit sağlayabildiği aktarıldı. Sistem, elektrolizör olarak bilinen cihazlar yoluyla fosil yakıtların yakılmasıyla ortaya çıkan karbondioksiti (CO2), su ve elektrik kullanarak karbonmonoksite (CO) dönüştürüyor ve bunun herhangi bir boyuttaki reaktörde kullanabiliyor.

7 Ekim Cuma Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.