7 Adımda Başarılı Bir Instagram Reklam Kampanyası Yapmak

7 Adımda Başarılı Bir Instagram Reklam Kampanyası Yapmak

 

 

Instagram pazarlaması söz konusu olduğunda oyununuzu güçlendirmek istiyorsanız, Instagram reklamcılığına bakmak isteyebilirsiniz – ödeme inanılmaz olabilir. Elbette, ne zaman reklam verirseniz, paranızı riske atarsınız, bu yüzden dalmadan önce kendinizi tüm gerçeklerle donatmanız en iyisidir.

Tüm Instagram reklamları, Facebook Reklamları portalı aracılığıyla oluşturulur, bu nedenle önce Facebook Ads Manager veya Facebook Business Manager‘ı kurmanız gerekir. Facebook Reklam Yöneticisi, yalnızca bir Facebook İşletme Sayfası ve bir Instagram Hesabı için reklam yayınlıyorsanız kullanılır. Birden fazla işletme sayfası veya hesabı için reklam yayınlıyorsanız Facebook Business Manager kullanılır. Eğer hesabınızı oluşturduysanız, biraz Instagram reklam büyüsü yaratmanın zamanı geldi demektir.

Doğrudan reklam oluşturucuya atlamadan önce, mesajınızı Instagram’da sizi takip eden kalabalığa nasıl uyarlayacağınıza karar vermek önemlidir. Her sosyal medya platformu hayranlar tarafından farklı nedenlerle kullanılır, bu nedenle hedef kitlenize neyin hitap ettiğini belirlemek, Instagram reklam planınızı oluşturmanın önemli bir bileşenidir.

Başlamadan bir uyarı yapalım: Kitlenizde hangi görüntülerin yankı uyandırdığını gördükçe, başlangıç ​​aşamalarında bazı stratejik tahminler olacaktır, bu nedenle Facebook’ta çok iyi performans gösteren simge reklamlar, Instagram üzerinde muhteşem sonuçlar vermezse cesaretiniz kırılmasın. 

Instagram gönderilerinizi gözden geçirin ve hedef kitlenizin en çok neyle etkileşime girdiğini düşünün. Ürününüzü kullanan kişilerin fotoğraflarıyla ilgili yorum sayfalarını topluyor musunuz? Yoksa tüm ihtişamıyla dimdik duran ürününüzün mükemmel şekilde konumlandırılmış kahraman görüntüsü şovu mu çalıyor? Ya da belki video yayınlarınız favori çocuktur? Facebook reklamlarınızda iyi gördüğünüz şeylerin ve Instagram’daki hayranlarınızın görmeyi sevdikleri şeylerin bir listesini yapın ve test etmeye başlayın.

Başlarken

  • Artık hesaplarınızı birbirine bağladığınıza ve hangi yöne gitmek istediğinize dair bir fikriniz olduğuna göre, gerçek reklamları oluşturmanın zamanı geldi. Facebook, sistemi, Instagram reklamlarınızı oluşturmak için seçtiğiniz reklam oluşturucuyu (Reklam Yöneticisi veya Power Editor) kullanabilmeniz için güncelledi.
  • Reklam Yöneticisi’ni kullanmak için www.Facebook.com/AdsManager adresine gidin. Reklam Oluştur’u tıklayın. Ardından, aşağıda listelenen kategorilerden pazarlama hedefinizi seçin.

 

Farkındalık

  • Gönderilerinizi artırın: Gönderilerinizi olabildiğince çok insana gösterin, erişiminizi genişletin ve sayfa katılımınızı artırın.
  • Marka farkındalığını artırın: Gönderileri, özellikle hedeflenen kitlelere sunma olasılığına göre reklamlarınıza dikkat edecekler. Gönderiler, daha fazla insanı markanızla tanıştırmak ve nihayetinde daha büyük bir takipçi kitlesi oluşturmak için kullanılabilir.

Planlama

  • İnsanları web sitenize yönlendirin: Bu seçenek, sitenizdeki veya açılış sayfanızdaki trafik akışını artırmak içindir. Reklam oluşturucu sürecinde, birisinin gitmesini istediğiniz siteye sadece fotoğrafa dokunarak yönlendirilebilmesi için dikkate alma ve dönüştürme reklamlarını tıklanabilir hale getirme seçeneklerine sahipsiniz. Blog gibi katılım gerektirmeyen değer odaklı bir içeriğe trafik gönderirken bu seçenek önerilir.
  • Uygulamanızın yüklemelerini alın: İzleyicileri uygulamanızı indirip yüklemeye teşvik etmek için uygulama mağazasına gönderin.
  • Video görüntülemeleri alın: Bu videolar, referansa dayalı, ürün nasıl yapılır, kamera arkası klipleri, ürün lansmanları veya yalnızca trafiği artırmak için tasarlanmış tanıtım videoları olabilir.

Bilgi Dönüşümü

  • Web sitenizdeki dönüşümleri artırın: Müşterinizin iletişim bilgilerini girme veya bir ürün satın alma gibi bir işlem yapmasını istediğinizde bunu kullanın. Web sitesi dönüşümleri, bu seçenek aracılığıyla Facebook aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlerin sayısını izlemenize olanak tanır.
  • Bir ürün kataloğu tanıtın: İşletmenizin bir mağazası veya kataloğu varsa, bu reklam, ürünlerinizi hedef kitlenize tanıtmak için otomatik olarak o katalogdan alınacaktır. Çevrimiçi seçiminize yeni bir çift vuruş eklensin mi? Bunu önceden ayarladıysanız, o ürüne ait reklamlar, hedeflediğiniz kişilere otomatik olarak Instagram akışında gösterilmeye başlayacaktır.

Reklamınızı oluşturma

  • Hedefinizi seçip kampanyanızı adlandırdıktan sonra, bir reklam oluşturmaya hazırsınız. Reklamınızın hedef kitlesini, yerleşimini, bütçesini ve dağıtım planını belirleyerek başlayın.

 

Hedef kitlenizi seçin

1. Özel kitle. E-posta kişi listesi, web sitesi trafiği, dönüşüm pikseli veya bunlardan birine benzer gibi özel bir hedef kitleniz varsa, buraya yükleyebilirsiniz. Üç kategori şunlardır:
  • Özel kitleler. Ulaşmak istediğiniz kişilerin bir kişi listesini güvenli bir şekilde yükleyerek mevcut müşterilerinizi hedefleyin.
  • Benzer izleyiciler. Facebook sayfası hayranlarınızdan, müşteri listelerinizden veya web sitesi ziyaretçilerinizden benzer bir kitle oluşturarak müşterilerinize veya potansiyel müşterilerinize benzer kişileri bulun.
  • Web sitenizden özel kitleler. Facebook’ta web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kişilere yeniden pazarlama yapın.
2. Bir adres veya kasaba girerek ve kaç mil ötede bu reklamın genişlemesine izin vereceğinizi seçerek konumunuzu ayarlayın. Seçenekler şunlardır:

-Bu konumdaki herkes

-Bu yerde yaşıyor (yani orada bir evleri var)

-Yakın zamanda bu konumda (bu onların son izledikleri konum olduğu anlamına gelir)

-Bu konuma seyahat etmek (yakın zamanda bu konumda bulundukları ancak evleri başka bir yerde olduğu anlamına gelir)

3. Yaş aralığını ayarlayın.
4. Hedef cinsiyetinizi seçin.
5. Herhangi bir belirli dili girin.

Not: Bunların hepsini ayarlamanıza gerek yoktur. İsteğe bağlıdır ve özellikle kimi hedeflemek istediğinize bağlıdır, ancak ne kadar detaylı bir hedef seçerseniz o kadar etkili olur tabi.

Ayrıntılı hedeflemenizi ayarlayın

Ayrıntılı Hedeflemenizi belirlemek istediğiniz ilgi alanlarını, demografik özellikleri ve davranışları dahil ederek belirleyin. Geniş bir kitleyi daraltmak için ilgi alanlarını birleştirmeyi deneyin. Örneğin, derslerde uzmanlaşmış bir spor salonu üyeliği satıyorsanız, yoga ve Pilates’e ve ayrıca fitness ekipmanı satın alma davranışına ilgi duyan kişileri hedefleyebilirsiniz. O zaman bu insanların ürününüzle ilgilendiğini ve ona para harcamaya istekli olduklarını bilirsiniz.

Sayfanızla bağlantı kurun

Sayfanızla bağlantı kurmak, hedef kitlenizi sayfanızla veya diğer ilgili kategorilerle zaten bağlantısı olan kişilere reklamınızı gösterecek şekilde daha da daraltır.

Reklamınız için yerleşimi ayarlayın

Burası, reklamınızın Instagram beslemesinde dolaşmasını istediğiniz yerdir. Not: Birden fazla seçenek belirleyebilir ve görüntüleri daha sonra her iki kategoriye de uyacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bütçeyi ayarlayın

Günlük veya ömür boyu bütçeyi ve bu reklamın dağıtımına ne kadar ayırmak istediğinizi seçin. Ne kadar çok para harcamayı seçerseniz, o kadar çok gösterim alırsınız ve hedefinize ulaşma olasılığınız artar.

Ulaştırma

 

Lojistik kurulduktan sonra, reklam grubunuzu adlandırın ve reklam öğesini ayarlamak için Devam’ı tıklayın. Hangi hedefi seçtiğinize bağlı olarak Instagram görüntüleri için dört seçenek vardır.

Ardından, ilişkili Facebook sayfasını ve Instagram hesabı seçeneğini seçin. Instagram hesabınızı Business Manager’daki Facebook’unuzla veya Facebook sayfanızla senkronize ettiyseniz, hesap adınız açılır menüde görünecektir. Yapmadıysanız, burada yapabilirsiniz.

Instagram hesabınızı eklemek için “Hesap Ekle” ye tıklayın ve Instagram giriş bilgilerinizi girin.

Reklam öğesini oluşturun

Seçtiğiniz reklam resimlerini yükleyin ve Kırpmayı Düzenle düğmesini kullanarak Facebook, resmi Instagram beslemesine uygun şekilde sığacak şekilde değiştirmenize izin verir. Aynı kampanyada Instagram ve Facebook reklamını kullanmayı seçerseniz, size her ikisi için de boyutu ayrı ayrı düzenleme seçenekleri sunar.

Ardından, izleyicinin yapmasını istediğiniz eylemi açıklayan metni ekleyin. Bu, Instagram sayfanızda başarıya ulaştığınız popüler hashtag’leri kullanmak için bir fırsattır. Bu şekilde, reklamınız yalnızca hedef kitlenize giren kişilere değil, aynı zamanda bu hashtag’i arayan kişilere de gösterilecektir.

Ve bu kadar. İnceleyin ve Sipariş Ver’i tıklayın. 24 saat içinde Facebook, tüm kurallara uyduğundan emin olmak için reklamınızı inceleyecek ve ardından hedef kitlenizin beslemeleri arasında dolaşmaya başlayacaktır.

Umarız yazımız sizlere hedef kitlenize ulaşmakta yardımcı olmuştur.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

 

Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İsterseniz;

Çin Merkez Bankası Bitcoin İçin Büyük Düşünüyor

Dünya’nın En Kapsamlı 5 Dijital Kütüphanesi

Coinbase’in 100 Milyar Dolar Değerlemeye Uzanan Başarı Hikayesi

Kripto Para 30 Nisan’dan İtibaren Türkiye’de Yasaklandı Mı?

Cruelty Cutter: Markaların Hayvanlar Üzerinde Deney Yapıp Yapmadığını Tespit Edebilen Uygulama

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.