7-13 Kasım Global Girişimlerden Haberler

Alternatif SuperApp 17 Milyon TL’nin Üzerinde Yatırıma Ulaştı

Geçtiğimiz Mart ayında, Magellan tarafından geliştirilen; farklı şirketlere ait dijital cüzdanları tek bir uygulamada toplayarak, amaca yönelik kurumsal bir dijital cüzdan altyapısı sağlayan SuperApp, girişim kitlesel fonlama platformu Fonangels ile bir yatırım kampanyasını tamamladı.

Alternatif SuperApp tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, yurt içi ve yurt dışında büyümeye yönelik yatırımlar yapmayı planlıyor. Ayrıca Alternatif SuperApp önümüzdeki 5 yıl içinde 12 ülkede hizmet vermeyi hedefliyor.

Girişim

En Büyük İkinci Kripto Ticaret Platformu FTX İflas Etti

Birkaç gün süren likidite tartışmalarından sonra Binance, FTX’i satın almak için bir niyet mektubu imzaladı. Ancak Binance daha sonra yaptığı yeni bir açıklamada FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Bu, FTX’e darbe vuruken, kripto para piyasasında da büyük bir düşüşe neden oldu.

Bu arada Bahamalar Sermaye Piyasası Kurumu, Bahamalar merkezli FTX’in varlıklarını dondurdu. Tüm bu gelişmeler sonucunda FTX iflas başvurusunda bulunurken, FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried istifa etti. John J. Ray, FTX Group’un CEO’su olarak atandı.

Girişim

Faradai 2.4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Londra merkezli Faradai, dünyanın dört bir yanından yatırımcılarla gerçekleştirdiği Pre-Series A yatırım turunun bir parçası olarak enerji ve karbon zekası platformunu küreselleştirmek için 2,4 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Faradai, enerji tüketimi ve karbon emisyonu verilerinin toplanması, analizi, raporlanması ve genel emisyon azaltımı için bir kurumsal analitik platformu sağlar. Faradai, Shell, IKEA, İş Bankası, İBB, Pepsico, Vodafone, M&S, Mediamarkt, Garanti Bankası, TEB, Sephora, QNB Finansbank, GAP, Odeabank gibi daha birçok kuruluşa hizmet veriyor.

Girişim

PhotoRoom 19 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Fotoğraf arka planlarını otomatik olarak temizleyen Fransa merkezli PhotoRoom, A Serisi finansman turunda 19 milyon dolar aldı.

Matthieu Rouif ve Eliot Andres tarafından kurulan PhotoRoom uygulamasının Haziran 2020’de aylık 300.000 aktif kullanıcısı vardı ve sadece iOS işletim sistemini çalıştıran cihazlarda kullanılabiliyordu. Şirket şu anda iOS ve Android cihazlarda toplam 40 milyon indirme sayısına ulaştı. Ayrıca PhotoRoom’un aylık 7 milyon aktif kullanıcısı ve binlerce ücretli abonesi bulunuyor.

Girişim

Meta Makine Öğrenimi Ekibini İşten Çıkardı

Thomas Ahle, bir tweet paylaşımında, “Probability” adlı altyapı yığınına (stack) makine öğrenimi eklemekten sorumlu tüm ekibin işten çıkarıldığını duyurdu.

Meta’da büyük çaplı bir işten çıkarma süreci başladı. Eylül verilerine göre Meta bünyesinde 87.000’den fazla çalışanın bulunduğu şirket 11.000’den fazla çalışanı işten çıkaracağını ve %13 oranında küçüleceğini duyurdu.

Girişim

Softtech’in yeni Web3 girişimi: Ticketolia

Softtech İnovasyon Başkanı Fatih Günaydın, Softtech’in Web3 destekli biletleme girişimi Ticketolia’yı bu hafta paylaştığı bir LinkedIn gönderisiyle duyurdu. Ticketolia, Metaverse etkinlikleri için NFT formatında bilet satmayı mümkün kılıyor. Ticketolia, şirketlerin bu alanda Web3’e uyum sağlamasını kolaylaştırırken NFT biletlemeye hızlı bir adımı destekliyor.

Kullanıcılar, Ticketolia üzerinde oluşturdukları NFT biletlerini sadece Metaverse etkinlikleri için değil, tüm dijital ve fiziksel etkinlikler için kullanabilirler.

Girişim

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.