6-12 Şubat Global Girişimlerden Haberler

Fransız Uzay Teknolojisi Şirketi Exotrail 58 Milyon Dolarlık Fon Topladı

Bir Fransız uzay teknolojisi girişimi olan Exotrail, elektrikli itici üretimini artırmak ve uzay taşımacılığı hizmetleri sunma girişimlerini artırmak için 58 milyon dolar topladı.

Şirkete göre yatırım, hem spacetudio görev tasarım yazılımının hem de mevcut uzay yazılımı elektrikli tahrik cihazları hattının üretimini artırmak için kullanılacak. Şirketin uzay lojistiği ürün yelpazesinin bir parçası olarak fonlar, uyduları itme sistemleri olmadan yörüngeye taşıyan Spacedrop’u genişletmek için de kullanılacak. Ekim 2023’te Elon Musk’ın SpaceX roketlerinden biri kullanılarak fırlatılacak.

Exotrail, 2015 yılında David Henri, Jean-Luc Maria, Nicolas Heitz, Paul Lascombes tarafından kuruldu ve fırlatma ve yörünge hareketi için küçük uydu tahrik sistemleri yaratıyor. Uyduların performansını optimize etmek için analiz ve işletim yazılımları da sunmaktadır.

girişim

Bu Girişim Evde Alerji Testi İçin 2 Milyon Dolar Topladı

Colorado Kulak, Burun ve Boğaz Derneği Başkanı Dr. Manan Shah ile girişimci ve yazılım mühendisi Aakash Shah tarafından 2020 yılında New York’ta kurulan Wyndly, çevresel alerjisi olan hastaları dil altı immünoterapi ile tedavi ediyor. Bu tedavi, vücudun alerjenlere karşı duyarsızlaşmasına ve bağışıklık sisteminin tepkisinin yeniden eğitilmesine yardımcı oluyor.

Fransa Merkezli Avicenna.AI, Yapay Zeka Radyolojik Tarama Çözümleri İçin 7 Milyon Avro Topladı

Fransız yapay zekalı tıbbi görüntüleme Avicenna.AI 7 milyon Euro’luk bir A Serisi finansman turunu tamamladı.

Avicenna.AI, şirketteki toplam yatırımı 10 milyon dolara yaklaştıran 7 milyon avroluk bir A Serisi finansman turunu tamamladı. Yeni fonlar, Avicenna.AI çözümlerinin dünya çapında dağıtımını artırmak için kullanılacak. 2022’de Avicenna’nın AI çözümlerini üç kıtada 14 ülkede 140’tan fazla hastaneye sunduğu başarılı bir şekilde sunulmuştu.

Avicenna.AI, BT tıbbi görüntülerinden yaşamı tehdit eden patolojileri belirlemek, tespit etmek ve ölçmek için derin öğrenmeyi kullanan yapay zeka radyoloji tarama çözümleri sunar. Derin öğrenme ve makine öğrenimi teknolojileriyle şirketin çözümleri, radyologları sorunsuz bir şekilde uyarmadan önce acil durumları saniyeler içinde otomatik olarak algılar ve öncelik sırasına koyar.

Evonetix, DNA’ya Nasıl Erişildiği, Yapıldığı ve Kullanıldığını Değiştirmek İçin 24 Milyon Dolarlık Finansman Turunu Duyurdu

Bugün, yarı iletken teknolojisini DNA sentezine getiren bir sentetik biyoloji şirketi olan Evonetix, 24 milyon dolarlık bir finansman turunu duyurdu ve toplam B serisi finansmanını 54 milyon doların üzerine çıkardı.

Yatırımın bir sonucu olarak, Cambridge merkezli biyoteknoloji girişimi, ticari ölçekte yarı iletken çipler geliştirmeye devam edebilecek ve tezgah üstü ölçekte doğru, gen uzunluğunda DNA sağlamak için gen birleştirme yeteneklerini genişletebilecek. Hızla büyüyen sentetik biyoloji alanında bu platform, ilaç, biyoteknoloji, gıda, tarım ve veri depolama uygulamalarındaki araştırmaları hızlandırarak DNA’nın nasıl hazırlanıp kullanıcılara sunulduğu konusunda devrim yaratabilir.

Dünyanın İlk, Sıfır Emisyonlu Otonom Ağır Vasıta Prototipi 6,6 Milyon Sterlinlik Yatırım Aldı

Otonom, sürücüsüz araçlar, nakliye ve lojistik sektörlerinde, özellikle de uzun mesafeli, ağır yük taşıtları pazarında devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Sonuç olarak, Birleşik Krallık merkezli hidrojenle çalışan ticari araç girişimi Fusion Processing’in bir projesi olan Hub2Hub, Birleşik Krallık pazarı için dünyada ilk, sıfır emisyonlu otonom bir ağır vasıta geliştirmesi için 6,6 milyon sterlin ile ödüllendirildi.

Hub2Hub, gelecek nesil nakliye ve lojistiği hızlandırma çabası içinde, 2024’te yol denemelerine başlayacak olan sürücüsüz bir ağır yük çekici birimi geliştirecek ve geliştirmeyi denetleyen büyük Birleşik Krallık perakendecisi ASDA ile birlikte çalışacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.