5 Temmuz Salı Neler Oldu? 📢

Tesla Güneş Paneli, Chevrolet NFT

🚗 Tesla’nın Yeni Güneş Paneli Tepki Topladı

5 Temmuz Salı Neler Oldu? 📢

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IdeenExpo fuarına konuk olan bu araç ile ne yapmak istediği ise henüz bilinmiyor. Starlinke bağlı bu güneş panelli araç şarj gereksinimini karşılamak için yapılmış görünüyor ancak güneş panellerinin 300 W’lık olduğunu düşünsek bile günde maksimum 2.7 kW’lık bir enerji sağlayacaktır. Bu da ortalama olarak bir araca ancak 80 km’lik bir menzil sunabilir. Römorkun fazladan getirdiği ağırlığın eklenmemiş hali.

🚗 Chevrolet NFT’si Talep Görmedi

5 Temmuz Salı Neler Oldu? 📢

Dünya markası araba üreticisi olan Chevrolet’in çıkardığı NFT alıcı bulamadı. İlk açık artırmada hiç teklif almayan eserin yeniden ilgi görmesi için SuperRare Twitter hesabından bir duyuru paylaştı. Son 9 gündür toplamda 3 hesaptan 5 teklif verildi. Tekliflerin fiyatları ise düşük.

🚑 Ambulanslar İçin Kırmızı Işık Kalkıyor

Ambulans gibi araçlar için dakikalar hatta saniyeler çok önemli. Bunun için İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) tarafından başlatılan proje, acil durum araçlarının trafik ışıklarındaki trafiğe takılmamasını sağlıyor. Acil durum araçları geldiğinde ışık kırmızıdan yeşile dönüyor. Şimdilik İstanbul’da pilot bölgede denenen sistem olumlu sonuçlar doğuruyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.