PowerPoint Yerine Kullanabileceğiniz 5 Sunum Hazırlama Platformu

Hem okul hayatımızda hem de iş hayatımızda sıklıkla sunum hazırlamak zorunda kalırız. Bir veya birden fazla konuyu sunum yaparak karşı tarafa daha rahat aktarabilir ve sunum hazırlarken bilgileri daha kalıcı hale getirebiliriz. Peki, hangi programlardan veya tasarım uygulamalardan yararlanabiliriz? İşte PowerPoint yerine kullanabileceğiniz 5 platform:

5 Sunum Hazırlama Programı

1-Canva

sunum hazırlama

Adını sıklıkla duyduğumuz ve bir tasarım uygulaması olan Canva’yı sunum hazırlarken de kullanabilirsiniz. Sunduğu hazır şablonlar ve temalar ile sunum hazırlamayı oldukça kolaylaştıran Canva’da hazır sunumları inceleyebilir ve dilerseniz, birden fazla sunumu birleştirip kendi tasarımınızı da ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca Canva içerisindeki kütüphaneden sunum konumunuza uyumlu olan çeşitli görselleri de inceleyerek sunumunuza ekleyebilirsiniz. Eğer birden fazla kişi bir sunum üzerinde çalışacaksa, ekip arkadaşlarınızla beraber Canva’da eş zamanlı olarak düzenlemeler yapabilir ve sunumunuzu ortaya çıkabilirsiniz. Canva’ya giriş yapmak ve hemen deneyimlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

2-Crello

sunum hazırlama

Yine bir tasarım uygulaması olan Crello sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde sunum hazırlayabilirsiniz. Platformunda 400’den fazla şablon sunan Crello ile hem hazır şablonlar ile sunum oluşturabilir hem de birden fazla hazır şablonu birleştirerek zevkinize uygun sunum tasarımları ortaya çıkarabilirsiniz. Crello üzerinde bir şablon seçtikten sonra sol taraftaki menüden birçok düzenlemeyi ve eklemeleri yapabilirsiniz. Renk, yazı tipi ve arka plan gibi birçok dizayna karar verebilirsiniz. Ayrıca Crello üzerinde de eş zamanlı çalışarak ekip arkadaşlarınızla beraber sunum oluşturabilirsiniz. Crello’ya giriş yapmak için buraya tıklayınız.

3-Keynote

sunum hazırlama

Keynote, animasyonlu bir şekilde sunum hazırlayabileceğiniz programlardan biridir. Apple kullanıcılarının kullanabileceği bu program sayesinde telefonunuzdan da rahatça sunum hazırlayabilirsiniz. Keynote sayesinde seçeceğiniz bir tema üzerinde metin, grafik veya görseller ekleyerek konunuza uygun bir şekilde sunu hazırlayabilirsiniz. Bu işlemler için geçişler kullanarak daha çarpıcı ve dikkat çekici bir sunu elde edebilirsiniz.

4-Prezi

sunum hazırlama

Kullanıcılara sunduğu hazır şablonlar ve zengin içeriklerle dikkat çeken Prezi, sunum hazırlayabileceğiniz platformlardan biridir. Çeşitli üyelik paketleri sunan platforma, üyelik bilgilerinizi ve seçtiğiniz paket bilgilerini girdikten sonra sunum hazırlamaya başlayabilirsiniz. Prezi üzerinde de ekip arkadaşlarınız ile birlikte eş zamanlı olarak çalışabilir ve online bir şekilde sunumunuzu kaydedebilirsiniz. Prezi uygulamasını hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız sunumlara animasyon ve video gibi destekleyici içerikler ekleyebilirsiniz. Prezi’ye giriş yapmak için buraya tıklayınız.

5-Visme

sunum hazırlama

Visme üst düzey bir tasarım bilginiz olmadan, platform üzerinden sunum oluşturabilmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Diğer uygulamalar gibi hazır bir şablon üzerinden ilerleyebilir ve konunuza ya da kullanım amacınıza göre sunumunuzu şekillendirebilirsiniz. Visme de, kullanıcılarına çeşitli paketler sunar ve istediğiniz özelliklere göre fiyatlandırmalar değişebilir. Visme’ ye giriş yapmak için buraya tıklayınız.

‘Görseller’,  günümüzün sunum trendlerinde “GİRİŞ” unsurudur. Mesajları herhangi bir içerikten daha net iletmeye yardımcı olurlar. Sunumlar için doğru görüntüleri seçerseniz, izleyicilerin dikkatini çekmek çok daha kolay olacaktır. Bir infografik veya görselle hızlı bir bakışta her şeyi anında anlatabilecekken, verileri anlamak için tüm slaydı okumaya neden zaman harcayasınız ki?

Yaratıcı, ilgi çekici görsel içeriğe sahip olan sunumlara talep artık her zamankinden daha fazlaKitlenizin dikkatini gerçekten çekmek istiyorsanız, bu yazımızda olduğu gibi yaratıcı sunum tasarımları kullanabilir, anlattıklarınızı görsellerle destekleyebilir ve öne çıkabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır.

En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

Microsoft Parolalara Veda Ediyor

WhatsApp Fotoğrafları Sticker Yapma Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Keiretsu Forum Türkiye’den 5 Yılda 1.000 Yatırımcı Hedefi

SWOT Analizinin Hayatımıza Uygulanması Mümkün mü?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.