5 Mayıs Perşembe Neler Oldu? 📢

Amazon Satışları Durduruyor, Şoför Siri, NFT Piyasa Analizi

🧭 Amazon, Dijital İçerik için Satın Almaları Durdurdu

5 Mayıs Perşembe Neler Oldu? 📢

E-ticaret Devi Amazon, Android uygulaması için dijital içerik satışını durdurdu. Google Play store ve App store uygulamaları, uygulama içi satın almalarda geliştiriciden yüzde 30’luk pay alıyor. Geçtiğimiz sene bu sebepten İOS’tan dijital içeriklerini kaldıran Amazon, aynı sebeple Android’den de dijital içerik için satın almaları durduracak. Uygulamada e-kitap gibi dijital içerikler satın almak istendiğinde Amazon’un web sitesine yönlendirilecek. Bu durumun ise şirketin satın alımlarında düşüşe neden olması bekleniyor.

🧭 Apple Car için Şoför Siri

5 Mayıs Perşembe Neler Oldu? 📢

Teknoloji şirketi Apple, yeni patentler üzerinde çalışıyor.Akıllı telefon ve bilgisayar sektörü için oldukça iddialı olan Apple, “Apple Car” için çalışmalar yürütüyor. Uzun süredir kendi marka aracını çıkarmak isteyen Apple, gelen haberlere göre yeni bir patentle gündemde. Geçtiğimiz günlerde Apple Car için tasarımlar ortaya çıkarken, şirket bu tasarımlara Siri’yi entegre etmek istiyor. Alınan patent de bu noktada devreye giriyor. “Otonom Otomobiller için Varış Noktalarında Sinyal Kullanımı Rehberi” adlı patent ile sürüş ve varış noktası Siri ile kontrol edilebilecek.

🧭 NFT Piyasasında Neler Oluyor?

5 Mayıs Perşembe Neler Oldu? 📢

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir makale ile NFT piyasasının son analizleri paylaşıldı. Yapılan analizlerle, NFT piyasasının olası bir çöküş ya da krizde olup olmadığı tartışılıyor. Geçtiğimiz yılın verileriyle bu yılın verileri karşılaştırılınca ise, ortaya gerçek bir düşüşün portresi çıkıyor. NonFungible web sitesine göre bu haftalarda 19.000 seviyesinde olan satışlar, geçtiğimiz Eylül ayındaki günlük 225.000 satışın yüzde 92 alt seviyesinde gerçekleşiyor. NFT dünyasındaki aktif cüzdan sayısında da elle tutulur azalma söz konusu. Geçen hafta içerisinde aktif cüzdan sayısı 14.000 seviyelerine geriledi. Bu sayı geçtiğimiz Kasım ayı için 119.000 seviyelerindeydi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.