5 Haziran Pazar Neler Oldu? 📢

ABD bitcoin madenciliği, Japonya’da rekor internet hızı, Apple VR

🧺 ABD, Bitcoin Madenciliğini Yasakladı

5 Haziran Pazar Neler Oldu? 📢

Kripto piyasasında sular durulmuyor. Bugünlerde yaşadığı düşüşler ve değer kaybıyla gündeme gelen kripto para piyasası, bir diğer darbeyi New York Senatosundan aldı. Senato, kripto para madenciliği yasağı için tasarlanan yasa tasarısını onayladı. Karara göre, kripto para madenciliğinde fosil yakıt kullanan madenler kapatılacak. Bunun yanında bu madeni kullanan; Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum gibi dijital paraların dijital madenciliğine iki yıl boyunca kısıtlama getirilecek. Alınan yasak kararının ise, karbon ayak izini azaltmak için atılmış bir adım olduğu açıklandı.

🧺 Japonya’dan İnternet Hızında Rekor Sayı

5 Haziran Pazar Neler Oldu? 📢
Japonya’da laboratuvar ortamında test edilen veri aktarım hızı için rekor bir sayıya ulaşıldı. Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) bünyesinde bulunan Ağ Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, 1,02 petabit hıza ulaşıldığı duyuruldu. Bunun yanında yayınlanan makalede çok çekirdekli fiber optik kablolar kullanıldığı belirtildi. Ulaşılan bu veri hızıyla, 52 km mesafede saniyede 127.500 GB veri gönderilebiliyor.

🧺Apple Sanal Gerçeklik Gözlüğü Hollywood’da

5 Haziran Pazar Neler Oldu? 📢

Uzun süredir Apple için AR/VR teknolojisiyle ile ilgili bazı iddialar bulunmaktaydı. Bunu yanında geçtiğimiz hafta şirket, ticari marka başvurusunda bulunarak VR seti için düğmeye bastı. Bugün gelen bilgilere göre ise, Apple interaktif içerikleri için Hollywood dünyasıyla görüşmeleri gerçekleştirdiği yönünde. Hollywood’un ünlü yönetmenleriyle masaya oturan şirket, aralarında Iron Man filminde imzası bulunan Jon Favreau ile görüşmeler gerçekleştiriyor. New York Times’ın yaptığı habere göre ise Favreau, “Tarih öncesi Gezegene” adlı belgeseli VR teknolojisine uyarlayacak.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.