/

5 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Metaverse İle Mimar ve Tasarımcılara Yeni Yollar Açılacak

Son bir hafta içerisinde metaverse dünyasındaki gelişmelere şöyle bir göz atalım.

Walkers

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Walkers, adım verilerinizi çevrimiçi para birimine dönüştüren bir sağlık, fitness ve oyun uygulamasıdır. Walkers attığımız her adımı sayarak Walker Point’e (WP) dönüştürür. WP’ler ile de Walkers Market’teki sayısız markaların ürünlerini, hizmetlerini, indirim kodlarını ya da hediye çeklerini almak için kullanabilirsiniz. Walkers’ın şu anda 50 binden fazla kullanısı ve 60’tan fazla iş ortaklığı vardır. Walkers’ın iş birliği yaptığı markalar arasında: , İstanbul Cerrahi Hastanesi , Kiğılı, oysho, Turkcell, Burger King, Steam, LOL , Denizbank gibi şirketlerde var. Walkers kullanıcıları aynı zamanda bağışta yapabilir. Walkers’ın NFT’lerini almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Apple Ceo’su Tim Cook Metaverse’in Gelecek Olduğunu Düşünmüyor

 

Teknoloji devi Apple’ın Ceo’su Metaverse’ün gelecek olmadığını düşünüyor. Bunun şeyi ise Tim Cook şöyle açıklıyor: “İnsanların bir şeyin ne olduğunu anlamalarının her zaman önemli olduğunu düşünüyorum ve ortalama bir insanın size metaverse’ün ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin değilim.” Yani insanların metaverse kavramını ve meta veri depo mantığını anlamayacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra AR teknolojilerinin ise her şeyi etkileyecek derin bir teknoloji olduğunu düşünüyor.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Meta ABD’deki Facebook ve Instagram Kullanıcılarının NFT Paylaşmasına İzin Veriyor

 

Meta, ABD’deki tüm kullanıcıların artık Facebook ve Instagram’da sahip oldukları NFT’leri çapraz göndermelerine izin verildiğini duyurdu. Artık buradaki kullanıcılar cüzdanlarını bağlayıp NFT paylaşımlarını yapabilecekler. Facebook ve Instagram kullanıcıları, Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet ve Dapper Wallet gibi cüzdanlarını bağlayarak Ethereum, Polygon ve Flow tabanlı dijital koleksiyonlar yükleyebilirler.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

SEC’ten Kim Kardashian’a Kripto Cezası

 

Kim Kardashian kripto paralar yüzünden 1,2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Sosyal medya ünlüsü ve model olan Kim Kardashian’a, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açıldı. Dava sebebi ise kripto paranın reklamını açıkça belirtmeyerek “kripto paranın güvenliğini yasa dışı şekilde anlattığı” şeklinde belirtildi. Ethereum MAX reklamı yapan Kardashian ise bu reklamdan 250 bin dolar kazanmıştı.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Binance Kazakistanla Anlaşma İmzaladı

 

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, ülkedeki dijital varlık pazarını geliştirmek için Kazakistan Cumhuriyeti Finansal İzleme Ajansı ile bir MoU imzaladığını duyurdu. MoU’nun imzalanması, siber ve mali suçlarla mücadeleye yönelik küresel bir eğitim programının uygulanmasının bir parçası olarak gerçekleşti. Bu anlaşma kapsamında taraflar, güvenli sanal varlık pazarları oluşturmak için ortaklaşa çalışacak ve aynı zamanda etkileşim için uzun vadeli ve sürdürülebilir bir platform oluşturacak.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Muhammed Ali’den İlham Alan Metaverse Oyunu Çıkıyor

 

Efsane boksör Muhammed Ali’nin 47. Yıldönümü vesilesiyle Manila’daki kariyerini tanımlayan Thrilla’sı, yakında metaverse’e bırakılacak. Bu oyunun NFT’leri 1 Ekim tarihinde 14.00’da yayına geçti. The Next Legends adlı oyun ünlü boksör Muhammed Ali’den ilham alarak yapılan AI güdümlü bir metaverse oyunu, Altered State Machine’in AI NFT beyinlerine sahip dijital boks avatarlarına sahip olacak. 2023 yılında oyuna piyasaya sürülsede oyunun asıl amacı bir Pro Pack alarak (maliyeti 0.11 ETH) birbirleriyleş dövüşmek ve The Next Legend ünvanını kazanmak.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Google Web3’te İddialı

 

Web2 devi Google’ın Web3 düşüncesi çok açık: Bu yeni alan gelecekte nasıl gelişirse gelişsin, yine de bunun bir altyapı parçası olmak istiyor. Mainnet 2022 kripto zirvesinde, Google Cloud’un Web3 Lideri Richard Widmann, blok zinciri kullanım durumları bağlamında bulut sağlanmasına atıfta bulunarak “Biz sıfır katmanıyız” dedi. Ayrıca Widmann Google Cloud sayesinde düğüm hizmetleri sağlayarak Web3 şirketleri ve blok zincirleri arasında Sağlam ve büyük bir köprü kurmaya çalıştıklarını da dile getirdi.

5 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.