/

5 Başlıkta Google Analytics Nasıl Kullanılır?

Google Analytics

Google Analytics Nasıl Kullanılır?

Website yöneticileri, kurum sahipleri, marka çalışanları gibi daha birçok sektörden ve ünvana sahip olan kişiler ilerlemelerini görmek ve markalarının yol haritalarını çizebilmek için bu siteyi kullanmaktadırlar.

Google Analytics, Google ‘ın sunmuş olduğu ücretsiz bir analiz aracıdır. Bu aracı kullanabilmeniz için öncelikle bir kurulum yapmanız gerekmektedir. Bu yazıya henüz devam etmeden kurulumu tamamlayıp yazıya devam edebilirsiniz.
Yazının geri kalanında sizlere maddeler ve örneklerle uygulamanın nasıl kullanılacağını anlatacağız.

Neden Google Analytics Kullanmalısınız?

Google Analytics
Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Bu araç sayesinde;

  • Sitemde anlık olarak kaç ziyaretçi var?
  • Bu ziyaretçiler hangi ülkelerden?
  • Ziyaretçiler siteme hangi yol ile ulaştı?
  • Hangi içeriğim veya içeriklerim daha fazla insanların dikkatini çekiyor?
  • Ziyaretçiler sitemde ne kadar zaman geçiriyorlar?
  • Son 6-12 ayda siteme totalde kaç ziyaretçi geldi?

gibi sorularınızın cevaplarınızı alabilirsiniz.

Kurulum ve Kaydolma

İlk olarak Google bilgilerinizi kullanarak siteye erişebilirsiniz. Buradaki bağlantıdan da siteye ulaşabilirsiniz. 
1. Linke giriniz ve ölçüme başlaya tıklayınız.
2. Hesap kurulumunuzda hesap adınızı giriniz. Site adresinizi girebilirsiniz.
3. Mülk kurulumundan mülkiyet adınızı, ülkenizi, saat diliminizi ve para birimini seçiniz.
4. Koşulları kabul ediniz ve devam ediniz.

Ana Sayfa ve Seçenekler

Google Analytics

Eğer kurulumu başarılı bir şekilde yaptıysanız ana sayfada, sizi bu fotoğraftaki görüntü karşılıyor olacaktır. Bu sayfanın sol tarafında bazı sekmeleri görebilirsiniz. Bu sekmeler;  Ana Sayfa, Raporlar, Keşfet, Reklam ve Yapılandır ana başlıklarındaki operasyonlardır. Şu anda ana sayfadan devam edelim.
Bu ana sayfada anlık olarak sitenizdeki kullanıcıların, sayısını yeni kullanıcı sayısını ve ortalama etkileşim süresini görebiliyor olmalısınız. Ekranın sağında da kullanıcıların hangi ülkeden eriştiğini ve ortalama dakika başına kullanıcı sayısını görebilirsiniz. Bu tabloların altlarında bulunan mavi yazılı linklere tıkladığınızda ise sizi daha kapsamlı verinin olduğu sayfalara yönlendireceklerdir.

Raporlar Sekmesi

Google Analytics

 

Raporlar sekmesi sizin neredeyse çoğu analizinizi farklı farklı özellikler bakımından inceleyeceğiniz sayfadır. Bu sayfada anlık verileri, analizleri, trafik raporlarını, haftalara göre verileri, kullanıcıların hangi ülkelerden siteye ulaştıkları gibi verileri görebilirsiniz.
Bu gibi birçok nokta atışı veriler ile websitenizi geliştirebilir ve odak grupları belirleyerek içeriklerinizi daha hızlı istediğiniz kitleye ulaştırabilirsiniz.

Google Analytics
Google Analytics

 

Raporlar sayesinde
Kullanıcı ve yaşam döngüsü seçeneklerinin altında;
Demografi, teknoloji, edinme, etkileşim ve para kazanma seçeneklerinden farklı verilere de ulaşabilirsiniz.

Keşfet Sekmesi

Keşfet sekmesiyle beraber kendiniz zevkinize ve ihtiyacınıza göre bir sayfa düzenleyebilir ve sadece bu sayfada istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

Analytics
Google Analytics

Reklam Sekmesi

Google Analytics
Google Analytics

Eğer websitenizi Google Adsense hesabınıza bağladıysanız site üzerinden para kazanabilirsiniz. Bu reklam, sponsorluk gibi yollarla veya bir ürün satıyorsanız bu gelirlerinizle olabilmektedir. Eğer globale içerik üretiyorsanız para biriminizi de değiştirerek daha fazla gelir elde edebilirsiniz ve bu akışı da Analytics üzerinden görebilirsiniz.

Bu yazıda değinilen veya değinilmeyen başka özellikler sayesinde sayfanız için en iyi analizleri yaparak ilerleyebilir ve yol haritanızı buna göre yapabilirsiniz. Eğer sitenizi yeni açmışsanız ve bu işlemleri nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız benim tavsiyem bu yazıyla beraber bir farkındalık oluşturup, bol bol videolar izleyip yavaş yavaş sitenizi geliştirmenizdir. Umarım bu yazı sizin için faydalı olmuştur:)

Üretme hevesiniz hiçbir zaman sönmesin😊

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.