5-11 Aralık Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar

 

Elektrik üretirken suyu ısıtan hibrit güneş paneli 1 milyon sterlinlik fon sağladı

İngiliz güneş enerjisi  teknolojisi girişimi Naked Energy, Nesta’dan 1 milyon sterlinlik bir yatırım aldıklarını duyurdu. Yeni yatırım, mühendislik ve ticari ekiplerini genişletmek için ve en son güneş enerjisi teknolojilerinin üretimi için kullanılacak.

Duyuruda, dünya çapında artan yeşil enerji talebini karşılamak ve ısının dekarbonizasyonunu hızlandırmak için en az 10 milyon sterlini hedefleyen Naked Energy’nin B Serisi finansman turunun açılışı duyuruldu.

girişim

Elizabeth Holmes’a 11.25 yıl ceza

Sadece birkaç damla kanla yüzlerce hastalığı belirleyebileceğini söylediği Theranos için Standford Üniversitesini bırakmış ve ‘tıp dünyasında bir devrim yaratmak’ için yatırım aramaya başlamıştı Elizabeth Holmes. Kısa sürede de amacına ulaştı, Theranos  9 milyar dolar ile Unicorn oldu ama çok geçmeden şirket içerisindeki muhbirler Elizabeth’in her şeyinin bir yalan olduğunu açıkladı. Hayat kurtarmak yerine hastaların kan sonuçlarını değiştirerek insanları ciddi risk altına alıyordu.

Holmes’un avukatları, 18 aylık ev hapsi çekmesini ve ardından denetimli tahliye ve toplum hizmeti talep etti. Savcılar ise 15 yıl hapis cezası ve 8 milyon dolar tazminat istedi.

“Theranos’un sorumluluğunu üstlenerek huzurunuzdayım. Theranos’u sevdim. Hayatımın işiydi. Vücudumun her hücresiyle başarısızlıklarımdan dolayı pişmanlık duyuyorum.” Dedi ve yatırımcıları dolandırmaktan 135 ay hapis cezası aldı.

Kıdemli yetenekler için yapay zeka destekli işe alma girişimi, 40 milyon dolarlık fon sağladı

Yapay zekanın yardımıyla kıdemli yetenekleri işe alma girişimi olan Hunt Club, WestCap ve Sator Grove’un ortak liderliğinde 40 milyon dolarlık bir B Serisi turu kazandı.

Hunt Club, bir şirket platformda bir aday araması başlattığında, 7 milyondan fazla iş arayandan oluşan kurum içi veri tabanını eşleşmeler için tarar. Daha sonra şirket ağındaki en uygun adayları bilen kişileri belirler. Fırsatları 80 ila 100 potansiyel çalışanın önüne koymak için şirketin eşleştirme algoritması, kişiler ve şirketler hakkındaki veri noktalarını analiz eder.

Görüntü işleme teknolojisi girişimi Brodmann17 kapandı

Mobileye’ın hakim olduğu bir pazarda yeni bir yaklaşım geliştiren İsrailli bir bilgisayar görüş teknolojisi girişimi olan Brodmann17, bu hafta kapandı.

Başlangıçta yatırımcıları oldukça cezbetmişti. Brodmann17, 2019’da OurCrowd liderliğindeki bir Seri A turunda 11 milyon dolar topladı. Maniv Mobility, AI Alliance, UL Ventures, Samsung NEXT ve Sony Innovation Fund da katılmıştı.

Ancak şirket yeni fon bulmakta zorlandı. Ekip, 30’dan az kişiydi ve özel ve kurumsal risk sermayesi şirketlerinin desteği olmadan devam etmenin imkansız olduğu belirtildi.

Brodmann17, olası bir satın alma hedefi olarak da ilgi gördü. Birkaç teklif olduğunu, ancak çoğunlukla zamanlama nedenlerinden dolayı bunların hepsinin başarısız olduğunu da sözlerine ekledi CEO Pinhas.

Karamsar haberlere rağmen Pinhas, başka bir projeye hazır olduğunu söyledi.

Neye odaklanabileceği konusunda ayrıntıya girmeden “Derin teknolojiyi ve yeni ürünler yaratmayı seviyorum” dedi. “Hayat mola vermek için çok kısa.”

 

11 milyar dolar değerinde olan kodsuz yazılım şirketi Airtable, 250’den fazla kişiyi işten çıkarıyor

Dünya çapında, büyük şirketler de dahil olmak üzere işten çıkarmalar devam ediyor. Şimdi de aynı sorunla Airtable çalışanları yüz yüze. En son değeri 11 milyar dolar olan kodsuz yazılım lideri, bugün iş geliştirme, mühendislik ve diğer ekiplerde yaklaşık 254 çalışanı etkileyen bir dizi işten çıkarma gerçekleştirdi. Şirket sözcüsü, Airtable’ın “stratejik olarak önemli” roller için işe almaya devam ettiğini ve bugün personelin %20’sinin etkilendiğini söyledi. Airtable’ın baş gelir sorumlusu, insan sorumlusu ve baş ürün sorumlusu şirketle yollarını ayırdı.

Airtable’ın işten çıkarmalarından etkilenenlerin en az 16 haftalık kıdem tazminatı, hızlandırılmış öz kaynak tahsisi ve vize sahipleri için bir göçmenlik danışmanından destek alacağı bazı kaynaklar tarafından söylenmiş. Ayrıca çalışanlara şirkette bir liderle birebir görüşme fırsatı verildi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.