Pubg Mobile’e Olan İlgi Bitmiyor! 5.1 Milyar Dolarlık Geliriyle Pubg Mobile!

Oyunseverlerin gözde oyunlarından biri olan Pubg Mobile’e olan ilgi bitmek bilmiyor. Hem Android kullanıcıları hem de iOS kullanıcıları tarafından indirilmeye devam eden oyun, en çok indirilen oyunlar listesinde, güzel bir sıralama elde etti.

Birçok hayranı bulunan ve geniş bir kitleye hitap etmeyi başarmış Pubg oyununa olan yoğun ilgi devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl önce, 2018 yılında piyasaya sürülen oyun çok kısa sürede oyunseverlerin ilgi odağı olmayı başardı.

Pubg Mobile’in indirme sayısı ise duyanları şaşırttı. Tencent’in yaptığı açıklamaya göre oyun Çin hariç tüm dünyada 1 milyar indirmeyi geçmiş durumda. Bu başarıya yaklaşık 3 yıllık bir sürede ulaşan oyun, en çok indirilen oyunlarda 3.sırada yer aldı. Merak eden okurlarımız için indirilme sayısı olarak ikinci sırada Candy Crush Saga bulunurken zirvede, Subway Surfers yer alıyor.

Oyun, 1 milyar indirilmenin mutluluğunu sevenleri ile paylaşarak bir video yayınladı. (Video için buraya tıklayınız.) Ayrıca, çok uzun yıllar adından söz ettireceğine inandığımız oyun, yakın zamanda üçüncü yıl dönümünü de kutladı.

Pubg Mobile’in 5 Milyar Doları Geçen Dev Geliri!

Pubg Mobile’in rekorları, sadece indirilme sayısı ile sınırlı kalmıyor. Aslında ücretsiz bir oyun olarak karşımıza çıkan Pubg, kullanıcılarına, “oyun içi satın alma” hizmeti sunuyor. Peki, oyun bu kadar popüler iken ve rekorlara imza atıyorken oyun içi satın almalar ne durumda?

Analiz firması olan Sensor Tower tarafından açıklanan verilere göre Pubg, oyun içi satın almalardan 5.1 milyar dolar gelir elde etmiş durumda! Oyun, yüzdelik olarak gelirinin çoğunu Çin’den elde etti. ABD ve Japonya ise sırasıyla bu listede yer aldı.

Aslında bu veriler, oyunun popülerliği göz önünde bulundurulduğunda hiç şaşırtıcı değil. Yine Sensor Tower tarafından açıklanan raporlara göre oyun, 2019 yılında 1 milyar dolarlık gelire ulaşmıştı. Kendilerinin, bu gelire ulaşmayı başarmış ilk Battle Royale oyunu olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Geçtiğimiz yıla göz attığımızda ise oyun, yılın ilk altı ayında 1.3 milyar dolar civarında gelir elde etti.

Pubg Mobile Türkiye resmi hesapları:

@PUBGM_TR

@pubgmobile_tr

Diğer haberlerimize ulaşmak için:

Xiaomi’nin İstanbul’daki yeni üretim tesisinin resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Elon Musk’tan Büyük İddia

Yemeksepeti Hacklendi

0 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.