4 Ekim Salı Neler Oldu? 📢

25 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

AB’nin şarj birliği, Nvidia Rusya’dan tamamen çıkıyor, Kim Kardashian’a Kripto cezası

🔌 Avrupa Birliği Type-C İçin Tarih Verdi

Avrupa Birliği Parlamentosu, uzun bir süredir benzer teknolojik aletler için (akıllı telefon, tablet, laptop gibi) tek tip şarj aleti kullanılmına geçmek istiyordu. Ayrı şarj şekillerinin çevresel atıkları artması nedeniyle tek tipe dönüştürülmesi kararına varıldı. İphone’lar bile bu sisteme geçecek. AB 2024’ün sonuna kadar süre verdi. Ayrıca tüm şarj aletleri aynı şarj hızına sahip olacak.

4 Ekim Salı Neler Oldu? 📢

👨‍💻 Nvidia Rusya Pazarından Çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş açmasından sonra birçok ülke ve şirket Rusya’ya ambargo uygulamıştı. Bunları size aktarmıştık. Nvidia ise Mart ayında satışlarını durdurmuştu. Şimdi ise ofislerini kapatarak Rusya pazarından tamamen çıkış yaptı. Nvidia çalışanlarını başka ofislere yönlendirdi.

4 Ekim Salı Neler Oldu? 📢

💸 Kim Kardashian’a Kripto Cezası

Kim Kardashian kripto paralar yüzünden 1,2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Sosyal medya ünlüsü ve model olan Kim Kardashian’a, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açıldı. Dava sebebi ise kripto paranın reklamını açıkça belirtmeyerek “kripto paranın güvenliğini yasa dışı şekilde anlattığı” şeklinde belirtildi. Ethereum MAX reklamı yapan Kardashian ise bu reklamdan 250 bin dolar kazanmıştı.

4 Ekim Salı Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.