/

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu hafta “Gittikçe büyüyen girişimcilik ekosisteminde neler olmuş, hangi girişim ne kadar yatırım almış, ekosistem nasıl ilerliyor?” sorularının cevaplarına bakacağız.

Haydi gelin birlikte bakalım…

  • L8 Studios

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

L8 Studios, tohum öncesi yatırım turunda WePlay Ventures ve Lima Ventures’tan yatırım aldı. Mobil platformlar için oyun geliştirme hedefi ile yola çıkan L8 Studios, ilk yatırımını aldı.

  • Pazardan

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Pazardan, OTTO Holding, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, Keiretsu Melek Yatırım Ağı ve VeVentures’ın ortak katılımıyla 3,1 milyon TL yatırım aldı. Semt pazarlarındaki tezgahları dijitale taşıyan Pazardan, alınan 3.1 milyon TL yeni yatırım ile İstanbul merkezli olmak üzere hizmet verdiği bölge sayısını yükseltecek.

 

  • PromoSEED

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Türkiye’nin ilk kitle fonlama girişimi PromoSEED, ikinci kitle fonlama turunda da 7.5 milyon TL yatırım aldı. Girişim şirketi %124,6 fonlama oranıyla hedefinin üzerine çıkarak yaklaşık 7,5 milyon TL finansmana ulaştı. 2018’deki kuruluşundan itibaren binlerce toprak bakterisinin bilimsel incelemesini laboratuvar ortamında gerçekleştirerek Ar-Ge çalışmalarını ticari ürünlere dönüştüren girişim, ikinci yatırım turunda elde ettiği yaklaşık 7,5 milyon TL kaynakla pazardaki yeni fırsatları yakalamayı planlıyor.

  • HoloVit

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Holovit, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcıları tarafından 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. TV, tablet ya da laptop gibi ekranlarınızdan gelen videoyu holograma çeviren bir yansıtıcı olarak görev yapan HoloVit, almış olduğu yatırımı  HoloVit screen için hazırlanan Effect uygulamasının holografik reklam sektörüne açılması için kullanacak.

  • Logiwa

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Geçtiğimiz yıl 8.5 milyon dolar yatırım alan Logiwa, B Serisi turda NewRoad Capital Partners liderliğinde 16.4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna; mevcut yatırımcılardan Valor Siren Ventures, Runway Venture Partners, Spider Capital ve Launch Capital da katıldı.

Yüksek hacimli doğrudan tüketiciye (DTC) ve çok kanallı işletmeler için lider bulut yerine getirme platformu Logiwa CEO’su ve Kurucusu Erhan Musaoğlu, e-ticaret ilgili dikkat çeken bir cümle kullandı: “E-ticaret dünyasında bir sonraki kazananlar, tedarik zincirlerini ve sipariş gerçekleştirme operasyonlarını en iyi yönetenler olacak.”

  • Modanisa

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

100 binden fazla ürüne sahip olan Modanisa, Re- Pie Portföy liderliğinde köprü yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.Köprü yatırım turuna Re-Pie Portföy haricinde ise GoldmanSachs, IPY ve EBRD de katıldı. 140 ülkeye satış yapan Modanisa kurucu ortağı ve CEO’su Sami Güzel, hedeflerinin ise cirolarını birkaç sene içinde 1 milyar dolar seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.

  • Heralogy

4- 25 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Yerli astroloji uygulaması Heralogy,  ilk turda; Murat Aksu ve Okan Beygo’nun sahibi olduğu TurkTicaret.net ile kurucu ortaklık yaparak 650 bin dolarlık ilk yatırımını aldı. Çalışmalarına çok kısa sürede başlayacak olan Heralogy, Türkiye’nin önemli bir astroloji uygulaması olmayı hedefliyor bunun yanı sıra pazar yeri ve yapay zeka yapısını bünyesinde bulunduracak olan astroloji platformudur.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.