30 Ocak- 5 Şubat Global Girişimlerden Haberler

Londra’nın ‘elektronik Netflix’ Girişimi Raylo, 110 Milyon Sterlinlik Yatırım Topladı

Elektronikler için Londra merkezli bir abonelik ödeme platformu olan Raylo, NatWest bankası ve Quilam Capital’den 110 milyon sterlinlik bir borç finansman tesisi sağladı.

“Elektroniklerin Netflix’i” Temmuz ayında Wayra UK ve diğer mevcut yatırımcılardan 6,5 milyon sterlin topladı.

Birleşik Krallık merkezli şirket şimdiye kadar Octopus Ventures, Macquarie Bank ve Telefónica dahil olmak üzere mevcut yatırımcılardan 150 milyon sterlinin üzerinde para topladı. Raylo, geliri büyümesini ve ürün genişletmesini finanse etmek için kullanacak.

girişim

Bu Girişim, Bulut Çağı İçin Daha Akıllı Kimlik Çözümleri Oluşturmak Üzere 205 Milyon Dolar Topladı

Akıllı kimlik ve erişim yönetişimi çözümleri sunan Saviynt, büyüme finansmanında 205 milyon doları kısa bir süre önce kapattı. Yatırım, küresel yatırım yönetimi firması AllianceBernstein’ın bir iştiraki olan AB Private Credit Investors’ın Tech Capital Solutions grubundan geldi.

Kaliforniya merkezli girişim, bu fonu pazarın birleşik kimlik platformuna yönelik artan talebini karşılamak ve yeniliği hızlandırmak için kullanacak.

Saviynt’in kurucusu ve CEO’su Sachin Nayyar, “Yeni finansman, Enterprise Identity Cloud platform avantajımızı sürekli yenilik yoluyla genişletmemize, kullanıcı deneyimini geliştirmemize, platformu OT ve IoT gibi gelişmekte olan teknolojileri destekleyecek şekilde genişletmemize olanak tanıyor.” Dedi.

Münih’ten SpaceX Rakibi, Kargo ve İnsanları Uzaya Uçurmak İçin 40,5 Milyon Avroluk Fon Sağladı

SpaceX’in Alman rakibi The Exploration Company, yeşil yakıtlar kullanacak ve işletim sistemini açık kaynak kodlu kullanacak ilk Avrupa uzay kapsülünü tasarlamak için dalgalar yaratıyor. Avrupa uzay teknolojisi şirketi şimdi, Avrupa’nın önde gelen erken aşama yatırımcıları EQT Ventures ve Red River West liderliğindeki A Serisi fonda 40,5 milyon € topladı. Ayrıca Promus Ventures, Cherry Ventures, Vsquared, Omnes Capital, July Fund, Partech, Possible Ventures, Habert Dassault Finance, Schlumberger ve Sista Fund dahil olmak üzere yeni ve mevcut yatırımcılar katıldı.

Bu yatırımın bir sonucu olarak The Exploration Company, özel ve kamu işletmecileri tarafından uzaya kargo uçurmak, uzay istasyonlarına ikmal yapmak ve daha sonra insanları taşımak için kullanılabilecek sürdürülebilir, yeniden kullanılabilir bir uzay kapsülü inşa edecek.

Girişim, ilk prototipi 9 ayda inşa etti ve şu anda uzaya uçacak ve atmosfere kontrollü bir şekilde yeniden girecek, müşterilerden Dünya kargo yüklerini güvenli bir şekilde geri getirecek ikinci prototipi geliştiriyor. Şirketin basın açıklamasına göre, ilk uçuşların 2024 ve 2026 yıllarında yapılması planlanıyor.

Eski Apple Yetkilisinin Girişimi 1200 KM Gidebilen Piller Yapmak İçin 300 Milyon Dolar Topladı

Batarya girişimi Our Next Energy, Teksas’taki batarya fabrikasının ilk aşamasını finanse etmek için 1.2 milyar dolarlık sonradan değerleme için B Serisi fonlamada 300 milyon dolar topladı.

2020 yılında Apple kıdemlisi Mujeeb Ijaz tarafından kurulan Our Next Energy veya ONE, elektrifikasyonu hızlandırabilecek piller geliştirmeye odaklanan bir enerji depolama teknolojisi firmasıdır.

Şirket, ikinci aşama fabrika yatırımlarını programın ilerisinde planlıyor ve ürünleri için on müşteri sözleşmesi imzaladı.

Bu İsrailli Teknoloji Girişimi, Füzyon Enerji Yarışına Katılmak İçin 22 Milyon Dolar Topladı

Enerji güvensizliğini azaltma, küresel ısınmayı yönetme ve gerçekten sürdürülebilir bir enerji geleceği inşa etme ihtiyacının fitili, iklim değişikliği, hızla yükselen enerji fiyatları ve artan jeopolitik huzursuzlukla ilgili artan endişeler tarafından ateşlendi. Yenilenebilir enerji kaynakları, uygulanabilir kısa vadeli düzeltmeler olarak hizmet etseler de, öngörülemeyen enerji arzları nedeniyle fosil yakıtlara uzun vadeli alternatifler olarak yetersiz kalıyorlar.

Sonuç olarak, nükleer füzyon enerjisi şirketi NT-Tao, Fortune 500 aşağı yönlü enerji şirketi Delek US ve NextGear Ventures liderliğindeki A Serisi fonlamada 22 milyon dolar topladı. Katılan diğer yatırımcılar Honda, OurCrowd ve aynı zamanda tohum turunda şirketin lider yatırımcısı olarak görev yapan Grantham Vakfı idi.

Bu ek parayla, İsrailli teknoloji firması NT-Tao iş gücünü genişletebilecek, yaklaşan prototiplerin gelişimini hızlandırabilecek ve yeni bir araştırma merkezi inşa edebilecek. Nükleer füzyon için kompakt bir sistem geliştiren NT-Tao, şu an itibarıyla toplam 28 milyon dolarlık fon sağladı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.