3 Adımda Google İşletme Profilleri Nasıl Düzenlenir?

Mobil Uygulamalarda Bu Hafta Neler Oldu? (6-13 Mart 2023)

Google adresleri üzerinden dolandırıcılıklar devam ederken; günümüzde hala işletmesinin Google İşletme Profilini düzenlemeyen, adresini onaylatmayan şirketler ile karşılaşıyoruz.

 İşletmenize dair iç görüleri daha iyi anlamak ve dijital kimliğin önemli bir parçasını tamamlamak için harekete geçmeli ve Google işletmenizi zaman kaybetmeden düzenlemelisiniz.

 

İnternet dünyasındaki her profil, her iz dijital kimliğin bir parçasını oluşturuyor. İnsanlar kişileri ve işletmeleri aradıklarında karşılarına ilk olarak ne çıktığı ise dijital ayak izinin bir parçası olarak yer alıyor.

 

 

İşletme sahipleri ilk iş olarak web sitelerini oluşturuyor, sosyal medya hesaplarını açıyorlar. Bu sırada ise İşletme Profili genelde atlanabiliyor. Google İşletme Profili kısmı ise kişilerin işletmeleri aradıklarında karşılarına çıkan ilk bilgi ve hızlı yönlendirme alanlarını oluşturuyor. Bu alanda yapılan en temel hata ise sadece adres bilgisine odaklanmak oluyor. Birçok işletme sadece adres ve iletişim bilgileri alanını doğrulayıp, haritalara kaydoluyor. Sonrasında ise işletme profili üzerinde diğer bilgilerde bir güncelleme veya yorumları takip etme davranışında genelde bulunmuyorlar. Böylece Google üzerinde işletmeler için önemli bir alan hem eksik ve yanlış bilgi içerebiliyor hem de kontrolsüz kalıyor.

IQUEEM Kurucusu Berkun Meral, Google İşletme Profillerinin önemini şöyle anlatıyor; “Google adresleri üzerinden dolandırıcılıklar devam ederken; hala işletmesinin Google İşletme Profilini düzenlemeyen, adresi onaylatmayan şirketler ile karşılaşıyoruz. Yıllardır bu konuda ücretsiz hizmetleri ücretli gibi sunan aktiviteler, Google’dan arıyor gibi davranıp yaşanan dolandırıcılık vakaları hızla devam ediyor. O yüzden öncelikle tekrar hatırlatalım; Google’da işletme profili açmanız ve Google’da adresinizi onaylatmanız ücretsizdir. İşletmelerin tek yapması gereken Google işletme sayfasına girip işletme profillerini oluşturmaları ve bu alanı güncel tutmaktır. Bu alanları güncellemek ve güncel tutmak için elbette gerektiği noktada farklı şirketlerden danışmanlık desteği alınabilir ancak bunun temelde ücretsiz olduğu ve her işletmenin isterse kendisinin de yapabileceği unutulmamalıdır”.

Meral’in anlatımıyla Google İşletme Profilleri için öne çıkan 3 nokta şöyle:

 1. Ücretsiz Profilinizi Düzenleyin ve Öne Çıkın 

Hem aramalarda doğru bilgilerle öne çıkmak hem de müşterilerinizin dikkatini çekmek için profil bilgilerinizi doldurun. İşletmeniz hakkında bilgiyi, çalışma saatlerinizi, telefon numaranızı, ürünlerinizi ekleyin. Sayfanızı istediğiniz şekilde kişiselleştirin.

 

Müşterilerinizin dikkatini çekmek için kapak fotoğrafı, profil fotoğrafı, logo ve ürün-hizmet fotoğrafları gibi öğelerle profilinizi zenginleştirin.

3 Adımda Google İşletme Profilleri Nasıl Düzenlenir?

Profilinizi oluşturduktan sonra tüm güncellemeler için işletmenizi doğrulamanız gerekecek.  İşletmenizi doğrularken bilgilerinizin doğru olduğundan ve bu bilgileri sizden başkasının düzenleyemediğinden emin olmalısınız. İşletme doğrulama adımları için buradan bilgi alabilirsiniz.

 

2. Google Arama ve Haritaları Kullanın

Google aramalarında kritik etken doğru arama ve adres bilgilerinin müşteri karşısına çıkması, adresin Google haritalara eklenmiş olması. Bu nedenle adresinizi doğrulatmanız ve haritadan doğrudan yol bilgisi ile işletmenize ulaşılması önemli bir adım. Burada yapılan en büyük hatalardan bir tanesi adresin tam olarak girilmesi ve haritanın müşterileri yanlış adrese göndermesi. Bu nedenle işletmeniz için adres doğruluğundan ve harita yol bilgisinden emin olmalısınız.

3 Adımda Google İşletme Profilleri Nasıl Düzenlenir?

3. Google Yorumları Takip Edin ve Yönetin

İşletmeniz için müşterilerinizin neler söylediğini takip etmek her mecrada önemli. Özellikle de hizmet sektöründe yer alan bir işletmeyseniz mevcut müşterilerin yaptığı yorumların, yeni müşteri kararlarında etkili olduğunu unutmamalısınız. Hem mevcut müşterilerde hem de yeni gelecek müşterilerde güven oluşturmak için herkese açık müşteri yorumlarını takip edin, yanıtlayın ve etkileşime geçin. Ayrıca işletmeniz için bir sıkça sorulan sorular alanı da oluşturabilirsiniz.

3 Adımda Google İşletme Profilleri Nasıl Düzenlenir?

Google İşletme Profilleri; müşterilerin işletmenizi nasıl bulduğunu öğrenmeniz açısından da harika bir araçtır. Kullanıcıların sizi bulmak için hangi anahtar kelimelerle arama yaptığını keşfedebilir; telefon aramaları, yorumlar, rezervasyonlar ve diğer işlemlerle ilgili analizler alabilirsiniz. İşletmenize dair içgörüleri daha iyi anlamak ve dijital kimliğin önemli bir parçasını tamamlamak için harekete geçin ve Google işletmenizi zaman kaybetmeden düzenleyin.

 

IQUEEM Hakkında: 

IQUEEM, Antalya merkezli olarak 2008 yılında kurulmuş turizm sektörüne özel hizmetler üreten Dijital ve Performans Pazarlama Ajansıdır.”

Doğru hedef kitle, doğru reklam ve doğru bütçe mottosu ile ilerleyen IQUEEM, hizmet sunduğu işletmelerde ciro hedefli olarak çalışmakla birlikte marka bilinirliğini de artırarak işletmelerin dijital dünyada kalıcı bir ayak izi bırakmasını sağlamaktadır.

Uzman kadrosu ile IQUEEM, deneysel pazarlama teknolojilerini de takip ederek müşterilerine en uygun pazarlama stratejilerini kurgulamak için çalışmaktadır.

2011 yılında Akdeniz bölgesinin ilk Google Partner ajansı olma başarını elde etmiştir. 2015 yılında İstanbul, 2017 yılında Frankfurt ofislerini açarak global hizmet vermeye başlamıştır. 2018 yılı itibari ile Mail.Ru ve Yandex platformlarının da partneri olmuştur.

IQUEEM, 2022 yılında turizm sektörü özelindeki tek Google Premier Partner ünvanına sahip ajans olma başarısını göstermiştir. Aynı zamanda IQUEEM, Google’a göre “dünyadaki” en iyi 2375 ajans arasında yer almaktadır.

IQUEEM’in internet adresine buradan ulaşabilirsiniz.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.