/

3-8 Nisan 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1)Fabrikatör

Fabrikatör, tohum yatırım turunda 650 bin euro yatırım aldı. Yatırım Almanya’dan Backbone Ventures, APX ve melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. Yatırım turuna Türkiye’den Paraşüt’ün kurucu ortakları, yurt dışından ise Amazon İngiltere’nin eski Yönetici Direktörü Christopher North, SevenSenders’ın CEO’su Johannes Plehn ve Project A’in CFO’su Anton Grabovski gibi isimler katıldı. Yatırımın platformun gelişimini huzlandırmak, büyümeyi artırmak ve dünya standartlarında bir ekip oluşturmaya devam etme yönünde harcayacakları açıklandı.

Fabrikatör nedir?

Sanal Operasyon Müdürü olarak hizmet veren bir girişim olan Fabrikatör son teknoloji tahminleme çözümleri ve operasyon otomasyonu özellikleri ile e-ticaret işletmelerini destekliyor. Ayrıca onlara veri odaklı envanter ve tedarik kararları almalarında yardımcı oluyor. Şu an da 202den fazla ülkede hizmet sunan girişim toplamda 500 milyon euro değerinde envanter kararları işliyor.

 

2)Help Steps

Help Steps, kitle fonlaması ile 8,86 milyon TL yatırım topladı. Kitle fonlaması olarak Fonangels ile yatırıma çıkan girişim 61 nitelikli yatırımcı olmak üzere toplamda 749 kişiden yatırım aldı. Fonlamanın son haftasında Ertan Can Yazıcı liderlik etti. Ayrıca İsviçre merkezli Impacters Club ve Kerim Kotan da yatırımcılar arasında bulunuyor. Help Steps, yeni yatırımı İngiltere pazarında büyümek için kullanacağını açıkladı.

3-8 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Help Steps Nedir?

Help Steps, 1,6 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve toplamda dünyayı 10 bin kez dolanmaya tekabül eden 200 milyar adım atılmış bir platform. Platformun asıl amacı ise elde edilen geliri ise sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlanabiliyor. Uygulama şu anda iki plarformda da mevcut. Yatırımın Birleşik Krallık’ta ve Avrupa’da spor kulüpleri ve STK’larla proje geliştirmeye başlayacak Help Steps, İngiltere’nin ardından ABD ve Avrupa ülkelerinde büyümeyi planlıyor.

 

3) Waste Log ve Volta

Akbank+ programı kapsamında Waste Log ve Volta girişimlerinin her birine 500 bin dolar yatırım yaptı. Ayrıca bu yatırımlar Akbank+ ilk yatırımları. 

Waste Log ve Volta Nedir?

Waste Log, bir etki girişim olarak hizmet veriyor. Girişim işletmelerin atık süreçlerini dijitalleştirerek işletmelerin bunları takip etmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca sadece işletmelerin değil bireysel kullanıcılarında atık yağları kolaylıkla geri dönüşüme kazandırmalarına olanak sağlıyor.

Volta ise tüm elektrikli şarj istasyonlarının tek noktadan görüntülenmesini ve istasyonlara rota oluşturmasını sağlayarak elektrikli araç kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda ödeme deneyimini iyileştiriyor.

 

4) Pink Games

Pink Games, 22,9 milyon TL değerleme ile yatırım alıyor. KAP’ta Alesta Yatırım tarafından duyurulan yatırım bildirildi. Bildiri ise şöyle:

İştirakimiz Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş’den alınan bilgiye göre; yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejimiz doğrultusunda, Pink Games Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi’ne 22.848.000 TL değerleme üzerinden %4  iştirak edilmesine, yine aynı değerlemeden %1,6 ilave pay edinimi için opsiyon alınmasına karar verildi.

Şu anda yatırımın ne zaman tamamlanacağı veya yatırım turuna başka hangi şirketlerin katıldığı belli değil.

3-8 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Pink Games Nedir?

Pink Games, HTML5 tabanlı oyunlar geliştiren hyper casual oyun stüdyosudur.

 

5)Gleam Games

Gleam Games, 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Ist Capital liderliğinde gerçekleşti. Ayrıca yatırım turuna Ludus Ventures ve Tera Portföy katıldı. Yatırım şirketin pazarlama stratejilerini güçlendirmek ve EverBlast oyununun başarısını daha da artırmak için kullanılacak.

3-8 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Gleam Games Nedir?

Eser Yoğurtçu, Berkay Bekil ve Furkan Bekil tarafından kurulan Gleam Games, casual mobil oyun kategorisinde oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Gleam Games tarafından geliştirilen bulmaca türündeki “EverBlast – Blast and Match” oyunu hem iOS hem de Android platformları için mevcut durumda.

 

6)Paxie Games

Paxie Games, yeni yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Ludus Ventures liderliğinde gerçekleşti.  Yatırım turuna, Ludus Ventures haricinde ise Alfa Games & Partners ve melek yatırımcılar katıldı. Yatırımın kullanım amacı ise açıklanmadı. 

Paxie Games Nedir?

Paxie Games, casual kategorisinde oyun üreten bir oyun firmasıdır. Hybird gelir kaynağına sahip mobil oyunlarlar geliştiren Paxie Games, ilk etapta Merge Studio isimli oyun ile karşımıza çıkmıştı. Önemli bir başarı yakalayan Merge Studio, toplamda 7 milyondan fazla indirme almayı da başardı. Şimdi ise yeni oyunları olan Tile Star: Dream Makeover’ı da yayınlamış durumdalar.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.