29 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

29 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

📉 Meta’nın Hisseler Düşüşte

Birçok sosyal medya platformunun çatı şirketi olan Meta geçtiğimiz günlerde 3 milyar dolar zarar açıklamıştı. Meta’nın durumu ise günden güne kötüye gidiyor. Şirket zaten zor anlar yaşarken şirket, perşembe günü ise piyasa değerinin yaklaşık dörtte birini kaybetti ve yüzde 24’lük bir düşüş meydana geldi. Bu da dört yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteriyor. Şirketin bu durumuna analistler tren enkazı diyor.

29 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

🚗 Ford Ceza Ödeyecek

Ünlü otomobil markası Ford daha önce araçları için yazılım geliştiren Versata ile mahkemelik olmuştu. Mahkeme kararını açıkladı. mahkeme kararına göre Ford 105 milyon dolar ceza ödeyecek. Versata hem acentelik yapıp hem de araçların havadan güncellemesini yaparken bu konu hakkında anlaşmaya giden Ford 2015 yılına kadar sözleşme yaparken 2014 yılında sözleşmeyi bitirmişti. Versata ise hem yıllık ücretlerini ödememek hem de yazılımlarını kopyalamak suçuyla mahkemeye başvurmuştu.

29 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

🤝 Meta Elon Musk’a Twitter İçin El Uzattı

Elon Musk, Twitter’ı aldıktan sonra Meta’daki Facebook ve Instagram içeriğini değerlendiren içerik denetleme ekibi Meta Gözetim Kurulu, yeniden yapılanma süreci için yardım etmeye hazır olduğunu Elon Musk’a iletti. Musk şu anda nefret söylemleri bot hesaplar gibi bazı içeriklerin azaltılmasına ilişkin bir girişim içerisinde bulunuyor. Musk Twitter konusunda birçok adım atıyor durumda.

29 Ekim Cumartesi Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.