/

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Bitci Holding

Ülkemizde yer alan kripto borsalarından biri olan Bitci’nin çatı şirketi olan Bitci Holding 3 metaverse alanında çalışan projeye toplamda 30 milyon TL yatırım yaptı. Aktarılan bilgilere göre Bitci Holding VRMars, Metagalactica ve YacthingVerse girişimlerine yatırım yaptı. Yatırım yapılan projelerden biri olan VRMARS, gerçek hayat simülasyonu ile kullanıcıların Mars’ta koloni kurarken aktif gelir elde etmelerini sağlayan bir Web3 eğlence platformu olarak hizmet sunuyor. Yatırım alan bir diğer proje olan Meta Galactica ise şirketleri Metaverse üzerine taşıyarak, şirketlerin hizmet, servis ve ürünlerini tanıtmaları, kullanıma ve satışa sunmalarını hedefliyor. Yatırım yapılan son proje olan YacthingVerse ise meta veri tabanındaki yatçılıkla ilgili tüm paydaşları ve markaları Metaverse üzerinde buluşturmayı hedefleyen bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • FirstBatch

Firstbach tohum öncesi yatırım turundan 30 milyon değerleme ile yatırım aldı. Yatırımın finansal değerleri ise yayımlanmadı. FirstBatch’in yatırım turuna ise Foresight Ventures, Signum Capital, Animoca Brands Forj Network, MEXC Global, Paribu Ventures ve QNBEYOND Ventures’ın yanı sıra Coinbase’den ve HashKey’den melek yatırımcılar da katıldı. FirstBatch karşımıza kullanıcıların kendi açık verilerini yapay zekayıyı kullanarak merkeziyetsiz bir kimliğe dünüştürerek her türlü blokchain uygulamasını kişiselleştirmeyi sağlayan bir girişim olarak çıkıyor. Şirket aldığı bu yatırımı kullanıcı gizliliğini koruyarak Web3 uygulamalarını kişiselleştirme hedefinde daha ileri gitmek için kullancak. FirstBatch kurucu ortağı ve CEO’su Kerim Kaya, yatırımın sadece ekibi büyütme ve ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmakla kalmadığını aynı zamanda yatırımcıları sayesinde şu anda birlikte çalıştıkları 20’nin üzerinde uygulama ve protokolle ilişkilerini geliştirmelerine büyük katkı sağladığını da aktardı.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • English Guru

English Guru, 120 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turu VBT’nin Yönetim Kurulu Başkanı Birol Başaran tarafından yapıldı. English Guru, karşımıza 7/24 canlı özel ders planı yapılmasına olanak sağlayarak kullanıcının zaman ve mekan kısıtlamasını kaldıran bir İngilizce öğrenme platformu. English Guru için dünyanın dört bir yanından kendi ülkelerinin ana diliyle öğrenim alması sağlanıyor. Şirket 2021 yılında ABD’De faaliyete geçmiş Türk girişimci İbrahim Karakuş tarafından kurulmuştu. Karakuş, şirketin amacının dil öğrenmede en önemli sorun olan konuşma pratiğini desteklemek ve İngilizce öğrenme talebini uygun fiyat politikasıyla karşılamak olduğunu söyledi. Şirket üç ay önce ülkemizde de aktif olmuştu. Şu anda 1000 aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Şirketin cirosunun seneye 10 milyon liraya çıkması hedefleniyor.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Hiwell

Hiwell, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Hiwell’in yatırım turuna ise şirketin eski yatırımcısı konumunda bulunan Boğaziçi Ventures haricinde Eksim Ventures, Sankonline, Deniz Devrim Cengiz, Kerem Ülgen, Kağan Etka Yörük, Dr. Hüseyin Başçiftçi, Senih Mete Dal, Emirhan Sancak ve Mustafa Kemal Cılız gibi isimler de katıldı. Hiwell karşımıza dijital sağlık alanına odaklanan bir girişim olarak çıkıyor. Hiwell Corona virüs salgınıyla beraber oldukça popüler bir hale gelmişti. 2019 yılında Ali Ozan Özçiçek tarafından kurulan girişim online psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Şu anda 450 psikoloğuyla birlikte Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde hizmet vermekte.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Sorwe

Sorwe, 800 bin dolar köprü yatırım aldı. Sorwe’nin yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Startup Wise Guys, TechOne ve Selahattin Zoralioğlu devam yatırımı olarak katıldı. Girişim hali hazırda 2021 yılında 3.2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almıştı. Sorwe, Çalışanların ve insan kaynakları profesyonellerinin çift yönlü etkileşimini sağlamayı amaçlayan yeni nesil çalışan deneyimi platformu sunan bir girişim olarak çıkıyor. Sorwe’nin yeni yatırımcıları ise Apy ve Zaka VC’de var. Sorwe aldığı bu yatırımı şirketin ekibini büyütmek, yeni pazarlara açılmak ve ürün geliştirme süreçleri için kullanacak. 2019 yılında Emrah Ertürk, Emre Üner ve Ergin Ertürk tarafından İstanbul’da kurulmuştu.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Paket Mutfak

Paket Mutfak, 3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Nokta Yatırım Holding, İGA (İstanbul Havalimanı) CEO’su Kadri Samsunlu, TikTak kurucusu Ersan Öztürk ve şirketin mevcut hissedarları katıldı.  Girişim bir önceki yatırımını 2020 yılında almıştı. Aldığı bu yatırımla beraber toplamda 4.3 milyon dolar yatırım toplamış olarak bulunuyor. Teslimat odaklı restoran markaları yaratan ve işleten bir girişim olan Paket Mutfak toplamda 48 sanal restorana ve günde 1000’in üzerinde bir sipariş gücüne sahip. Şirket Getir Yemek, Trendyol Yemek ve Yemeksepeti gibi sipariş platformlarından alıyor. Paket Mutfak, tüm teknolojilerini kendi geliştirmesinin yanı sıra, uçtan uca tüm operasyonunu da kendi teslimat filosuyla yönetiyor.

28 Ekim-5 Kasım Yatırım Alan Girişimler

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.