/

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • KuartisMED

KuartisMED, 1,8 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Yatırım Arya Kadın Yatırım Platformu ve APY Ventures liderliğinde yapıldı. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Growth Circuit, Techmine, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Teknoloji Yatırım A.Ş. ve Berkay Mollamustafaoğlu da yer aldı. 2012 yılında kurulan girişimin amacı ise yenidoğan ve erken doğanlar için akıllı, güvenli ve yenilikçi medikal ürünler üreten biyomedikal araştırma. Girişim aldığı yatırımı CE sertifikasyon süreçlerini tamamladığı ürününün yaygınlaştırılması, satış sonrası klinik takip, yeni pazar ve regülasyonlara uyumluluk, pazarlama ve iş birliği geliştirme faaliyetlerini yürütürmenin yanı sıra yeni ürün geliştirmekte de kullanacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • WeWalk

WeWalk, 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Avrupa’nın önde gelen sağlık ve sosyal etki odaklı sermaye fonlarını katıldı. İngilterenin önde gelen sosyal etki odaklı yatırım kuruluşlarından Nesta Impact Ventures, sağlık fonu King’s Health Partners ve Türkiye’den Bilişim Vadisi Fonu ile APY Ventures ve Galata Business Angels WeWalk’ın yeni yatırımcıları oldu. Almanya milli takımı ünlü futbolcusu İlkay Gündoğan da yatırım yaptı. WeWalk görme engelliler için akıllı baston teknolojisi geliştiren bir girişim. WeWALK kurucu ortağı Kürşat Ceylan, WeWALK’un aldığı yatırımı teknolojilerini daha da geliştirmek ve global olarak yaygınlaştırmak için kullanacağını açıkladı.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Vimesoft

Vimesoft, tohum yatırım turunda Re-Pie Portföy Yönetimi’nden 400 bin dolar yatırım aldı. Aldığı yatırım 7 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. Vimesoft Video konferans, webinar, canlı yayın ve video platformu gibi ürünlere sahip olan bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. ODTÜ Teknokent’teki Ar-Ge merkezi ve İstanbul ofisleri ile çalışmalarına devam edenliklerini tek platformda bir araya getirmeyi hedefliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Avane Cloud Kitchens

Avane Cloud Kitchens, Seri A öncesi yatırım turunda 3,1 milyon dolar yatırım aldı. Finberg’in liderlik ettiği yatırım turuna, TwoZero Ventures, Logo Ventures, Q Angels ve melek yatırımcılar da eşlik etti. Avane’nin kurucusu ve CEO’su Vimesoft, video konferans ve kurumsal video çözümleri ile uzaktan öğrenme sistemlerinin en iyi özel Ahmet Orhon aldıkları bu yatırım ile birlikte veri odaklı, teknoloji bazlı, müşteri merkezli iş modelinin gayet başarılı olduğunu gösterdiğini belirtti. Avane’nin bu yatırım sayesinde Türkiye’nin gıda teknolojisi alanında lider şirketi olduğunu da vurguladı. Ayrıca İngiltere lansmanıyla birlikte hayata geçen global büyüme planlarına olan inancın da bu yatırım ile güçlendiğini vurguladı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • TatildeKirala.com

TatildeKirala.com, Re-Pie  Pörtföy’ün liderlik ettiği yatırım turunda APY Ventures ve Mehmet Fatih Trabzon tarafından 250 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. 2018’de Ruşen Mat tarafından kurulan girişim Türkiye’nin 90 farklı ilçesinde bulunan 6 binin üzerinde villa ve 400’ün üzerinde teknenin kısa dönemli olarak kiralannabilmesini sağlıyor. Mat, 2023 ile birlikte şirketin iş modelinde önemli değişikliklere gideceklerini ve bu yeni iş modeli özelinde Re-pie Portföy’ün sağladığı yatırıma ek olarak 5 milyon dolarlık kaynağını da bu projede değerlendirme şansları olduğunu belirterek oldukça heyecanlı bir döneme girdiklerinin sinyalini verdi.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • ConvoPLUS

ConvoPLUS, kitle fonlama turunda 2 milyon TL yatırım aldı. ConvoPLUS, kitle fonlamasını fonangels’Da gerçekleitridi. Sosyal medya iletişimini ve müşteri ilişkilerini kolaylaştıran, sosyal-CRM yazılımı sunan girişim atırım sürecinde Alternatif SuperApp ile stratejik ortaklık konusunda da anlaşma sağladı ve uluslararası pazar hedefi doğrultusundaki çalışmalarını hızlandırdı.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Teklifim Gelsin

Teklifim Gelsin, Startup Wise Guys’tan yeni bir yatırım daha aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar ile kurdukları entegrasyonlar sayesinde kişiye özel kredi, kredi kartı ve yatırım gibi tekliflerin görüntülendiği finansal bir pazar yeri platformu olan Teklifim Gelsin, 2021 yılının Ocak ayında İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programı kapsamında İhsan Cem Zararsız ve Ertuğrul Hakan Biri tarafından kurulmuştu. Aldıkları bu yatırımla aynı zamanda Startup Wise Guys’ın FinTech Hızlandırma Programı ile global yolculuğuna çok hızlı bir başlangıç yapma fırsatı yakaladıklarını belirtiyorlar. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • FormaStar

FormaStar, 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Kerim Kotan’ın liderliğinde gerçekleşti.  Yatırım turuna, SPX Spor Mağazaları ile Skechers Türkiye’nin kurucu ortakları Özhun Olgar, Orkun Olgar ve Yasin Kavşak; Litum’un kurucu ortaklarından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü; Tunç Berkman, Erol İren ve Efe Duran Sarıkaya’nın da dâhil olduğu 15 yatırımcı katıldı. FormaStar karşımıza spor odaklı dijital bir ekosistem olarak karşımıza çıkıyor. Fehmi Hikmet Öncel tarafından kurulan FormaStar kendinde yer alan liglerin fikstür bilgileri, fikstür değişiklikleri; kulüplere, koçlara, sporculara anlık bildirim olarak ulaşıyor, takvimlerine otomatik olarakve analiz edilebiliyor. Üstelik bu verilerin yalnızca sezonluk tutulmadığını belirtelim. Ekibin aktardıklarına göre, onlarca yıl sonra bile sporcuların tüm verilerine ulaşılabiliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • SAF Nutrition

SAF Nutrition, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 750 bin dolar yatırım aldı. Aldığı yatırım turuna melek yatırımcılar Belis Üstünel, Şule Zorlu, Özge Yürür ve Ömer Üstünel katıldı. SAF Nutrition bitkisel bazlı organik gıda üreticisi olarak karşımıza çıkan bir girişim aldığı yatırım ile birlikte 1 yıl içerisinde değerlemesi 10 milyon dolara ulaştı. Bitki bazlı gıda, atıştırmalık ve sporcu ürünleri üreticisi SAF Nutrition, süper gıdalar, bitki bazlı protein karışımları, sağlıklı atıştırmalıklar, vegan köfte gibi hazır gıdalar, çocuklara ve sporculara özel ürünlerin ile ön plana çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin yanında Birleşik Krallık ve Almanya’da da hizmet veren SAF Nutrition aldığı yatırımı yurt dışı operasyonlarına ağırlık vereceklerini ve mağazacılık dikeyinde büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım – 10 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.