26 Haziran Pazar Neler Oldu ? 📢

30 Mayıs Pazartesi Neler Oldu? 📢
Spotify Uygulamasına Yenilik, Apple’dan Facebook’a Hamle, Metaverse Yarışı

🌙 Metaverse Yarışı Kızışıyor

Girişim Haberleri Kimdir? Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız. Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren ve onu aslında bir bakıma etkileyen metaverse şu anda birçok şirketin gözdesi. Dün yaptığımız haberde Meta’nın bunun için bir adım attığını paylaşmıştık. Bu yarışa şimdi Tencent Holding’te katılıyor. Yaptığı açıklamada ‘genişletilmiş gerçeklik’ birimi kurduğunu söyledi. Yapılan açıklamada birim Tencent Holding için hem yazılım hem de donanım dahil olmak üzere genişletilmiş gerçeklik kurmakla görevli.

🌙 Spotify PC’deki Özelliğini Mobile Getiriyor

4 Şubat Cuma Neler Oldu ? 📢

Dünyanın en büyük müzik dinleme platformlarından biri olan Spotify geçtiğimiz zamanlarda birçok özelliği tanıtmıştı. Bu sefer ise Pc’de olan Arkadaşlık Aktivitesini mobile getiriyor. Spotify’ın en iyi özelliklerinden biri olan bu özellik bildiğimiz üzere arkadaşların profillerini ve ne dinlediklerini gösteriyordu. Artık bunu mobilde de yapabileceğiz.

🌙 Apple’dan Facebook’a Hamle

9 Mart Çarşamba Neler Oldu ? 📢

Meta’nın ürünü olan Facebook yerini Instagram’a kaptırmış olsa da sosyal mecralar arasında yeri olan bir platform. Bu platformun Apple ekosistemi de hizmete sunduğu Facebook Watch hizmeti sadece video izlemek için kullanılıyordu. Ancak artık Apple Tv’lerden desteği kalkmış durumda. App Store’da dursa da artık Apple Tv’ler bu uygulamayı desteklemiyor.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.