26 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

26 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

💵 Rekabet Kurulundan Meta’ya Ceza

Popüler sosyal medya platformlarının çarı şirketi olan Meta rakiplerinin faaliyetini zorlaştırdığı için Rekabet Kurumu tarafından cezalandırıldı. Rekabet Kurumu, Meta’ya toplamda 346.7 milyon Türk Lirası ceza kesti. Rekabet Kurumu’na göre Meta, bünyesinde yer alan uygulamalardaki verileri kullanarak pazarlama konusunda rakiplerine karşı daha avantajlı bir konumda yer alarak farkı açıyor.

26 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

🌍 Ekonomik Kriz Şirketlere Sıkıntılar Yaratıyor

Pandemi ve ardından gelen Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması ekonomik krizi bir hayli büyütmüş durumdayken şirketler işçi çıkarıyor. Bunun dışında şirketler karlarından zarar etmeye devam ediyor. Microsoft son beş yılın en düşük gelir artışını yaşadığını açıkladı. Son üç aydaki zayıf büyüme %11 ile 50.1 milyar dolara yükseldi. Onun yanında Google’da sadece %6 büyüyerek 69 milyar dolara yükseldi. Şirketler bu haldeyken bazı sektörlerde gerileme olduğu da ortada. YouTube reklam gelirleri ve Alphabet’teki kârlar, son çeyrekte yüzde 30 azalma gösterdi ve 13.9 milyar dolara düştü. Ayrıca baş analist Evelyn Mitchell , konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “Google tökezlediğinde, bu genel olarak dijital reklamcılık için kötü bir alamettir.” Bununla birlikte Google’ın Snapchat ve Facebook gibi şirketlere göre daha dayanıklı olduğunun altını çizdi.

26 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

🚗 Mercedes Rusya Pazarından Tamamen Çıkıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasından sonra birçok şirket Rusya’ya boykot uygulamış ve faaliyetlerini durdurmuştu. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Mercedes-Benz ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Avtodom’a devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı. Birçok şirket çıkarken Mercedes’te ambargoyla beraber tamamen çekilmiş oldu.

26 Ekim Çarşamba Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.