/

23 Ocak-4 Şubat 2023 Yatırım Alan Girişimler

Photo by Per Lööv on Unsplash

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Kidolog

  Kidolog, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden 600 bin dolar yatırım aldı. Kidolog’un yatırım turuna Alesta Yatırım, Founder One, TT Ventures, İTÜ ARI Teknokent ve Kumkaya Makina’nın yanı sıra Ceyda Düvenci, Yiğit Çavuşoğlu, Emre Gerçek ve Sercan Akkaş gibi bireysel yatırımcılar da katıldı.

Kidolog, ebeveynlere çocukları için uzman eğitim desteği sağlıyor. Bu desteği online şekilde sağlıyor. Kidolog’un şu anda içerisinde 600’den fazla uzman bulunuyor. Yurt içinde danışmanlığın yanı sıra çocuk gelişimi konusunda farklı proje, uygulama ve atölye çalışmalarını da hizmetleri arasına ekleyecek olan Kidolog İngiltere, ABD ve Almanya gibi pazarlarda yer alıyor. Bu pazarlarda Almanca ve İngilizce eğitim veriyor. Ayrıca Türki Cumhuriyetler, İngiltere, Fransa, Hollanda gibi yaklaşık 20 farklı ülkeden Türkçe konuşan yüzlerce ebeveyne hizmet veren girişim 2021 yılında Temmuz ayında 3 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım almıştır. Bu yatırımdan beri girişimin değerlemesi 50 kat artmayı başarmıştır. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

23 Ocak-4 Şubat 2023 Yatırım Alan Girişimler

  • Co-one

Co-one, 4,2 milyon euro değerleme üzerinden 640 bin euro yatırım aldı. Bu yatırım Maxis Yenilikçi fon liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Maxis Yenilikçi Fon haricinde ise TechOne Venture Capital, Lima Ventures, Domino Ventures, Leap Investment, Chooch AI CEO’su Emrah Gültekin ve Yatırım Bankacısı Siret Ünsal katıldı.

Co-one, yapay zeka firmalarının ihtiyaç duyduğu etiketlenmiş veriyi şirketlere sunarak hizmet veriyor. Ayrıca görsel, video ve metin verilerinin hızlı doğru ve güvenilir bir şekilde açıklanmasını odaklıyor. Kovan App ile 3 bin 500’den fazla kullanıcıya veri etiketlerken gelir elde etme imkanı da sunan girişim, sahip olduğu Annotation Management Dashboard ile firmaların veri etiketleme süreçlerini yönetmelerini de sağlıyor.

Co-one’ın Workup Girişimcilik Programı’nın 9’uncu döneminde yer alan 11 girişim ve ayrıca Türk Telekom PİLOT’un 9. Döneminden mezun olan 18 girişimin arasında da yer alıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

23 Ocak-4 Şubat 2023 Yatırım Alan Girişimler

  • Ratic

Ratic, 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım turuna Arisan İnce önderliğinde İnce ailesi, OXO Finans ve Alpcan Erdoğan katıldı. Ratic aldığı bu yatırım ile birlikte teknik ekibin geliştirilmesi, Ratic Launcher ve Ratic Kit isimli ürünlerin geliştirme süreçlerine devam etmek için kullancak.

Ratic, karşımıza oyun teknolojileri geliştiren bir girişim olarak çıkıyor. 2022 yılında kurulan Ratic  hem oyuncular için bir süper uygulama hem de yeni oyun modellerinin uygulanmasını kolaylaştırmak için bir geliştirici kiti üzerinde çalışıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ratic Yatırım Aldı

  • PlusDISC

PlusDISC, 9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Nazım Onur Bayındır tarafından yatırım yapılan girişimin yüzde 50 hissesi de Nazım Onur Bayındır’a geçti. PlusDISC aldığı bu yatırımı birçok alanda test üretmek üzere faaliyetlerini genişletme kararı da aldı.

PlusDISC, yeni nesil kişilik değerlendirme sistemleri platformu olarak hizmet veriyor. DISC Kişilik Envanteri’nin geliştirilmesi ilk olarak Harvard Üniversitesinden Dr. William Moulton Marston tarafından hazırlanmıştır. Türkiye’deki geliştirme süreci, Psikolog Selim Asil ve Doç. Dr. Ümit Deniz İlhan’ın çalışmaları ışığında PlusDISC tarafından yürütülüyor.

Sakarya Teknopark içinde kurulan PlusDISC, işe alımlarda veya mevcut çalışanların terfi ve rotasyon süreçlerinde kişilik analizi yapılabilmesine olanak sağlıyor. İnsan davranışında öne çıkan karakteristik, yetkinlik ve kişilik özelliklerini 4 faktör çerçevesinde analiz etme felsefesi ile geliştirilen ve 24 sorudan oluşan PlusDISC, karakter analizi yaparak bireylerin davranış biçimleri hakkında fikir sahibi olunabilmesine odaklanıyor.

  • Up School

Up School yatırım aldı. Arya Women Investment Platform liderliğinde gerçekleşen yatırım turunun finansal değeri açıklanmadı. Diğer katılımcılar arasında Boğaziçi Ventures, melek yatırımcılar Melih Ödemiş ve Erdal Durukan vardı. Girişim aldığı yatırımı veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak geniş ölçekte, daha fazla bilgi ile geçmiş programların sonuçlarından öğrenen ve doğru aday eşleştirmesi yapan bir platform geliştirmeyi planlıyor.

Up School Mina İlköz ve Melike Aydın tarafından kurulan girişimin kuruluş amacı kadınlara meslek eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak. Bir YGA girişimi olan Up School, teknoloji alanında açtığı eğitim programları ile kadın yazılımcılar yetiştirirken bir yandan da doğru pozisyon ile doğru adayı eşleştiren platformu sayesinde şirketlerin yetenek arayışına çözüm oluyor. Yani yerel eğitim programlarının aksine global ölçekte yoğun ve pratik odaklı mesleki yetkinlik kazanımı sunan programlar, mezunların işe girdikleri şirketlerde ilk günden itibaren değer yaratmasını amaçlıyor.

  • UnoMoi

Uno Moi, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Uno Moi’nin yatırım turuna katılanlar arasında ise Founder One, teknoloji şirketi Litum’un kurucu ortakları Özgür Ülkü, Kamil Sözen ve Ludus Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gönül yer alıyor.

Uno Moi karşımıza lüks kıyafetlerin kiralandığı bir platform olarak çıkıyor. 2020 yılının Haziran ayında Gözde Atasoy ve Ayse Kefili tarafından kurulan girişim abonelik sistemiyle hizmet veriyor. Platformunda yer alan kıyafetleri 1 ay süreyle kiralayan UnoMoi, kullanıcılarına kıyafetleri satın almadan kullanma fırsatı sunuyor. Aylık abonelik planı olarak 849 TL’den başlayarak kullanılan appten 5 adet ürün seçilerek 1 aylık kiralamanın sonunda ise ürünler kullanıcıların kapısından özel kurye ile birlikte teslim alınıyor ve seçilen yeni 5 ürün teslim ediliyor.

23 Ocak-4 Şubat 2023 Yatırım Alan Girişimler

  • GlaucoT

  GlaucoT, 1,63 milyon TL yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre GlaucoT, Alesta Elektronik Teknoloji Anonim Şirketi’nden 1,63 milyon TL yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte GlaucoT’un yüzde 2,75 hissesi ise Alesta Yatırım’a geçti. Alınan yüzde 2,75’lik hisse ile birlikte Alesta Yatırım’a geçen toplam GlaucoT hissesi ise yüzde 8,72’ye yükselmiş oldu. Girişim 2021 yılının eylül ayında ve 2022 yılının mayıs ayında da yatırım almıştı.

7 ay önce değerlemesi 44,37 milyon TL’ye yükselen girişimin kuruluş amacı göz tansiyonunu tedavi etmek. Uzun yıllar sağlık sektöründe çalışan Elektronik Mühendisi Veysel Özkapıcı, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Oduncu ve Alperen Acemoğlu tarafında kurulan girişim Glaucom hastalığını ameliyatsız ve ilaçsız bir şekilde çözüm bulmaya odaklanıyor.

Ayrıca GlaucoT tarafından geliştirilen tedavi cihazı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen CES 2023’e katıldı.

  • Nureply

Nureply, 200 bin dolar yatırım aldı. Yatırımının Boğaziçi Ventures Growth fonu üzerinden gerçekleşti. Nureply’ın değerlemesi ile ilgili herhangi bir veri ise paylaşılmadı. Nureply kurucusu Onur Geneş, Boğaziçi Ventures’ın yaptığı bu değerli yatırımla global operasyonlarını her gün daha ileri taşıyıp SaaS modellerini yeni yeteneklerle genişleteceklerini de aktardı.

Nureply, yapay zeka alt yapılı e-postalar oluşturmamıza olanak sağlıyor. E-posta hazırlanmasının yanı sıra kampanyaların yönetimi, duygu analizi ve CRM gibi özellikleri de barındıran Nureply, 1000’in üzerinde uluslararası müşteriye hizmet veriyor. 3 farklı paketi bulunan Nureply’in başlangıç fiyatı ise aylık 39 dolar.

  • Delivers.ai

Delivers.ai, yatırım aldı. Yatırımını Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure’dan aldı. Yatırımın ile alakalı finansal bir detay paylaşılmadı. Yatırım Delivers.ai, şirketin kurucusu ve CEO’su Ali Kutay Yaralı tarafından aktarıldı. Alınan bu yatırım şirketin büyümesini hızlandırmak için kullanacaklarını söyledi.

Delivers.ai karşımıza otonom teslimat robotları geliştiren bir giirişim olarak çıkıyor. Girişim yakın zamanda merkezini Birleşik Krallığa taşımıştı. Ali Kutay Yaralı ve Oral Yiğitkuş tarafından kurulan Delivers.ai, geliştirdiği otonom robotlar ile yemek ve market alışverişlerinin temassız teslimatlarını gerçekleştiriyor. Şirket, otonom robotik araç ağı ile online yemek siparişi platformlarına, marketlere ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha hızlı, hijyenik, akıllı, risksiz ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor.

Şirket Yemeksepeti’nin teslimat robotu olan YEBO’ların geliştirilmesinde yer almıştı.

23 Ocak-4 Şubat 2023 Yatırım Alan Girişimler

  • Yemece

Yemece 20 milyon TL değerleme üzerinden ön tohum yatırımı aldı. Yatırım Heaventures tarafından gerçekleştirildi. Yemece aldığı bu yatırım ile birlikte başta İstanbul olmakla beraber diğer şehirlerde de hizmet vermeyi planlıyor.

Yemece, firmalara bireysel menü oluşturma imkanı sunan yerli bir girişim. Ankara merkezli olan ve şu anda sadece Ankara’da hizmet veren girişim 2021 yılında Mustafa Ali Belek, Ömer Faruk Anuk ve sosyal ağ girişimi Charmy’nin ortaklığıyla kurulmuştu.

Yemece sayesinde çalışanlar, çalıştıkları şirketlerin anlaşmaları altında bir aylık yemek tercihlerini önden yapabiliyor, menülerini kendi istedikleri şekilde oluşturabiliyorlar. Yemece üyelerinin, kişiselleştirilmiş menülerini aynı günün sabahına kadar değiştirme imkanı da bulunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.