/

23-27 Mayıs 2022 Yatırım Alan Girişimler

yatırım

23-30 Mayıs yatırım alan girişimleri sizler için derledik.

  • Otomotiv

Otovınn 1 milyon dolar yatırım aldı.

Otomobil kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu servis, bakım, koruma, kuaför, otopark, lastik değişimi, vale gibi satış sonrası hizmetleri tek çatı altında toplayan Türkiye’nin en kapsamlı otomotiv hizmet platformu Otovınn, Kuveyt Türk’ün iştiraki KT Portföy’ün yönettiği Lonca GSYF ve Teknogirişim GSYF liderliğinde, yurt dışı yatırımcıların da katılımıyla 1 milyon dolar yatırım aldı.

  • iyi yaşa

Fitness, yoga, meditasyon, farkındalık, uyku, beslenme, sıfır atık atölyeleri gibi alanlarda orijinal yaşam içerikleri sunan iyi yaşa. 755 bin dolar yatırım aldı.

Yatırım turunun bir bölümü Startup Borsa üzerinden gerçekleşirken; söz konusu tura Angel EffecthiVCLoodos Teknoloji A.Ş.Partner Tasarım ve Ticaret A.Ş gibi kurumsal yatırımcıların yanı sıra melek yatırımcılardan Ali Caner TürkmenCem Ortabaş, Civan Sözkesen, Çağrı Emre KorkmazFırat İşbecer ve Nevzat Aydın da katıldı.

  • Hub21 Learning

Eğitim teknolojisi girişimi Hub21 Learning, 300 bin dolar yatırım aldı

Hub21 Learning 300 Bin Dolar Yatırım Aldı!

Didem Cikse ve Sylvain Roussarie tarafından iki yıl önce kurulan Hub21 Learning, ilk yatırım turunu tamamladı. Angel Effect`in de aralarında yer aldığı tura katılan melek yatırımcıların çoğunluğu, Hub21’in kendi çocuklarının eğitimine sunduğu katkıyı takdir etmenin yanı sıra binlerce çocuk üzerindeki etkisini değerli bulan Hub21 ebeveynlerinden oluşuyor.

Tohum öncesi yatırım turunda Analytica House Kurucusu Kıvanç Ünal, Mesmerise Global Chief Innovation Officer Erenşah Ayanlar ve 212 Partner Ali Karabey bu yolculukta ekibe destek olmak için Hub21’e danışma kurulu üyesi olarak katıldı.

  • RubiBrands

E-ticaret markaları için yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, Türkiye e-ticaret pazarında tohum turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.  Şu ana kadar 7 marka satın alan RubiBrands’in, ABD, İngiltere ve Türkiye’den yatırımcıların katıldığı yatırım turunda, JAM Fund (Tinder kurucusu Justin Mateen’in girişim sermayesi fonu), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yanı sıra, Softbank, Lazada ve Merama’dan melek yatırımcılar da yer aldı.

  • artlabs

Metaverse odaklı 3D ve AR platformu artlabs, 700 bin dolar yatırım aldı

Metaverse odaklı 3D ve AR platformu artlabs, 700 bin dolar yatırım aldı

artlabs, E-ticaret ve Metaverse alanlarında hizmet veren 3D gösterim ve artırılmış gerçeklik (AR) platformu. Girişim, 2019 yılında 3 mühendis kurucu ortak Uğur Yekta BaşakDr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi hızlandırma programında kuruldu.

 

 

 

 

 

  • Picus Security

Yerli siber güvenlik girişimi Picus Security, Mastercard'dan yatırım aldı

Picus Security, Mastercard’dan yatırım aldı

Girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen siber güvenlik çözümler, büyük markaların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yerli siber güvenlik şirketi Picus Security,

 yeni bir yatırım aldı. Picus tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, finans ekosisteminin en önemli isimleri arasında bulunan Mastercard‘dan stratejik bir yatırım aldı.

Picus Security’nin tam olarak ne kadar yatırım aldığı veya yatırımın hangi değerleme üzerinden gerçekleştiği ile ilgili finansal bilgiler ise paylaşılmadı.

 

 

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.