22 Mayıs Pazar Neler Oldu ? 📢

30 Mayıs Pazartesi Neler Oldu? 📢

Kriptoda Gündem, Ay’da İçme Suyu Var mı ?, Netflix Tekrar Gündemde

🦣 Kripto Para Piyasasında Neler Oluyor?

9 Nisan Cuma Neler Oldu 📢?

Son zamanlarda çalkantılı süreçten geçen kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Piyasada bulunan Ethereum ise, geçen yılın son dönemlerinden şimdiye kadar olan süreçte yarı yarıya değer kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, artık kripto para milyarderi olmadığını söyledi. Açıklamanın devamında ise, insanlara cevap verme konusunda Elon Musk ve Jeff Bezos’u tebrik etti. Etherde son durumlar bu şekilde ilerken TerraUSD ve Luna’da da sert düşüşler görüldü.

🦣 Ay’da İçme Suyu Var Mı?

Ortaya konulan araştırmalara göre, Ay’da içme suyu bulmak mümkün. Ay’da milyarlarca yıl öncesinde meydana gelen volkanik patlamayla yüzey altında kalan buz tabakalarından içme suyu elde edilebileceği ihtimali gündemde. The Planetary Science Journal‘da yayınlanan araştırmada ,buz tabakaları kullanılarak astronotlar için içme suyu elde edilebilir. Bunun yanı sıra, sudaki hidrojen ve oksijenin ayrıştırılarak jet yakıtı olarak kullanılabileceği de bir diğer ihtimal.

🦣 Netflix Tekrar Gündemde

Netflix’te Neler Oluyor?

Son zamanlarda verdiği kayıplarla gündeme gelen Netflix, yeni bir özellikle anılıyor. İlk çeyrekte 200 bin müşteri kaybeden şirket, aldığı önlem ve getirdiği özelliklerle kalan kullanıcılarını kaybetmemeye çalışıyor. Test edilen son özellikte, gelecekte yayınlanacak içeriklere aylar öncesinden erişim imkanı verilecek. ABD’de test edilmeye başlanan özellik, erken erişim programına davet şeklinde ilerleyecek. 6 ay boyunca erişim hakkına sahip olan kullanıcı, birçok dizi ve filmi izleyip düşüncelerini iletebilecek. Aynı zamanda Netflix kullanıcıya anket de gönderecek. Bunun yanında şirket, erişime kabul edilen kullanıcıya gizlilik sözleşmesi imzalatılacağı bilinen bir diğer koşul.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.