212, Simya GSYF İle Erken Aşama Girişimler İçin Harekete Geçti!

212 ve Neo Portföy’ün yanı sıra dünyanın en iyi B2B erken aşama hızlandırma programlarından biri olan Alchemist ile de güçlerini birleştiren Simya GSYF, Türkiye’de kurulu uluslararası hızlandırma fonu olacak.

10 yılı aşkın süredir girişim ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ile hayata geçirdiği Simya girişim sermayesi yatırım fonu için SPK’dan onay alındı. Simya GSYF; 212’nin tecrübesi, geniş ağı ve yatırım fırsatlarına erişim ve Neo Portföy’ün sağlayacağı portföy yönetim hizmetlerinin yanı sıra dünyanın en iyi B2B erken aşama hızlandırma programı Alchemist ile erken aşama girişimlerin uluslararası pazarlara açılmasını sağlayacak.

Simya GSYF

“Türkiye’de erken aşama girişimlerin hızlı bir şekilde global pazara açılmasını sağlayacağız”

Türkiye’deki girişim ekosisteminde önemli bir boşluğu kapatmak için kurulan Simya GSYF’nin yatırımcısı olduklarını belirten 212 Kurucu Ortağı Numan Numan şunları söyledi: “Simya’nın amacı erken aşama girişimlere yapılacak yatırımların daha da artmasını sağlamak. 212 olarak Türkiye’deki girişim ekosisteminde erken aşama girişimciler için önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla Simya GSYF’nin yatırımcısı olduk. Simya GSYF sayesinde erken aşama girişimciler ile 10 yılı aşkın yatırım tecrübemizi paylaşacağız ve globale açılacak yeni başarı hikayeleri yaratacağız. Simya GSYF ile erken aşama girişimlere yatırım yaparken üç temel noktaya odaklanıyoruz. Bu bağlamda hızlı, şeffaf ve inovatif bir yatırım süreci tasarladık.  Stratejimizde dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist’in çok özel bir rolü var.  Bu güçlü yapı ile yenilikçi teknoloji ve B2B iş modeline sahip erken aşama girişimleri odağına alan Simya GSYF, ekosistem için kısa sürede sürdürülebilir ve güçlü bir yatırım fonu olacak.”

Simya GSYF, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde belirtilen nitelikli yatırımcı tanımına uyan ve gerekli koşulları sağlayan nitelikli yatırımcılara fon payı satışı yapacaktır.

Simya GSYF

212 Hakkında:

212, Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile MENA bölgesinde, büyüme aşamasındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. 86 milyon Euro değerindeki yönetim varlığı ve toplam 28 yatırımı ile 212, önemli bir itici gücü olan, ürün-pazar arasında belirgin bir uyum yakalamış ve küresel ölçekte büyümeye hazır olan B2B teknoloji çözümlerini finanse ediyor.

Simya GSYF Hakkında: 

Simya GSYF, 212’nin tecrübesi, Neo Portföy Yönetimi A.Ş.’nin sağlayacağı portföy yönetim hizmetleri ve dünyanın en iyi B2B erken aşama hızlandırıcılarından hızlandırma programlarından biri olan Alchemist’in girişimleri ivmelendirme konusundaki uzmanlığı ve birlikte, ekosistemin lider erken aşama girişimlerin yatırımcısı olmayı hedefliyor.

Neo Portföy Hakkında:

2018 yılında tecrübeli bir ekip tarafından temelleri atılan Neo Portföy, menkul kıymet, gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırım fonları konusunda uzmanlaşmış, Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu’nun düzenlemesine ve kontrolüne tabi bağımsız bir portföy yönetim şirketidir.

Alchemist Accelerator Hakkında:

Alchemist, 2012 yılında San Francisco’da kurulmuş bir girişim hızlandırıcısıdır. Kurumsal müşteriler (B2B) için çözümleri bulunan, erken aşama girişimlere destekleyerek girişimlerin, uluslararası pazarlara açılmalarını ve yatırım almalarını sağlar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.