/

2023’de Teknoloji Girişimcilerini Ne Bekliyor?

girişimci
Keiretsu Forum Türkiye

2023’de Teknoloji Girişimcilerini Ne Bekliyor?

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü & Keiretsu Forum Londra Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Eren, 2022 yılının Türk girişimcilik ekosistemi adına çok iyi geçtiğini belirterek, “2023 yılı Türk Girişimcilik Ekosistemi için yapılan ciddi altyapı yatırımlarının meyvelerinin alınacağı bir yıl olacak. Çok fazla sayıda fon, teknopark ve hızlandırma programı kuruldu. Bütün bu altyapı organizasyonlarının amacı girişimlerin kurulma ve büyümelerine destek olmak. Türkiye’de teknoloji girişimcisi olmanın çok avantajlı olduğu bir döneme giriyoruz. Ayrıca, tohum yatırım almak için de en iyi zaman. 2022 yılında kripto, blokzincir, online eğitim ve uzaktan çalışma üzerine olan girişimler oldukça revaçtaydı. 2023’te ise oyun, fintech, siber güvenlik, mobilite, Web 3 en sıcak dikeyler olacak. 2023’te yeni unicornlar öncelikli olarak oyun veya fintech sektöründen çıkacaktır. Sayı vermek mümkün değil ama sayıları ciddi şekilde artacak.” dedi.

girişimci
Duygu Eren

2023 yılında yatırım ivmesinin aynı kalacağını beklediklerini de söyleyen Eren, “2023 yılında 2022 yılı ile benzer oranda yatırım sayısı olacaktır. Çünkü teknoloji şirketleri fiyatlamalarındaki düzeltmeler halen devam ediyor. Öte yandan 2023 yılı Türk Girişimcilik Ekosistemi için GSYF(Girişim Sermayesi Yatırım Fonu)’lerin etkisini ve gücünü artırdığı bir yıl olacak.” şeklinde konuştu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.