2023 Yılının Unicorn Girişimi Servislet Olacak!

Servislet, Otomotivde Dijital Dönüşüm Yurtdışına Da Açılıyor!

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, ilk olarak Aralık 2020’de 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan ve 7 ay sonra değerlemesini yüzde 1700 büyütüp 86 milyon TL değerleme üzerinden yeni yatırımını alan Servislet, hızla büyüdüklerini ve 2 yıl içinde Unicorn olacaklarını açıkladı.

servislet

Yerli Unicorn Girişimlerimiz Arasına 1 Unicorn Daha Mı Ekleniyor?

Otomotiv sektöründe yer alan servis noktaları ile yedek parça markalarının dijital dönüşümüne hizmet eden Servislet kurucularından Gökmen Bolayır, yatırım aldıkları süreçlerden bahsederek şu cümleleri kullandı:

Keiretsu Forum Türkiye hikayemiz muhteşemdi. Sürecin bu kadar hızlı ilerleyeceğini tahmin etmiyorduk, her şey çok hızlı gelişti. Yatırımın ardından gelen destek ve Keiretsu Forum Türkiye’nin iletişim gücü de bizi çok iyi noktalara getirdi.

Aldıkları yatırımı 12 ayda tüketmeyi ön gördüklerinin de altını çizen Bolayır, açıklamasına şu cümleleri de ekledi:

Yatırımı değerlendirdiğimiz en önemli alan yetenekli insanları ekibe katmak oldu ve 6 ay içinde Yunanistan’a açıldık. Yatırım aldıktan sonra da yüzde 120 büyüdük. Otomotiv sektörü dünyanın en büyük sektörlerinden biri ama e-ticaretin ötesine gidememiş bir alan. Çünkü içerideki oyuncular yeniliğe çok açık değil.

Servislet kurucularından Gökmen Bolayır

Bizi değerli kılan konu arka planda yarattığımız ürünlerimiz. Bunlardan biri de bayi işletim sistemi olan Servislet Dali. Türkiye’den sonra Polonya’da da yerimizi alıyoruz. Markalarımızın pazar payını yüzde 4 artırıyoruz ve 2 yıl sonra Unicorn olduğumuzu açıklayacağız.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren de Servislet’in hızlı yükselişinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek,

Yatırımcılık, girişimcilik dünyasında ve ekosisteminde çok farklı dinamikler var. Kereitsu Forum Türkiye olarak yerel girişimlerde her ay 80-100 adet girişim başvurusu alıyoruz. Geçen seneyi 11 yatırımla tamamladık, bu yıl da Kasım ayı itibariyle 14. yatırımımıza imza attık. Servislet’in yüzde 120büyümesini büyük bir gururla söylüyoruz. 

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından, ilk olarak Aralık 2020’de 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım almıştı daha sonra Autostop Global’den 86 milyon TL değerleme üzerinden yeni yatırımını aldı. Bu denli büyümesi girişimcilik ekosistemi adına da oldukça ilham verici.

şeklinde görüşlerini dile getirdi. 

Keiretsu Forum Türkiye Kimdir?

Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir.

Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 70 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

Dilerseniz Keiretsu Forum internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Servislet internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

13 Soruda Belen Bakar Ve Campie

Türkiye’de 300 Milyar TL’ye Yakın Gıda Çöpe Gidiyor

Dijital Dünyada İşin Kuralları Da, Araçları Da Değişiyor!

Keiretsu Forum Türkiye 2021 Yılında Yatırım Rekorunu Yeniledi!

Getir Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.