//

2014 Yılında Kurulan Paris Merkezli Prophesee, 50 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Prophesee

Prophesee, 50 milyon euro yatırım aldı!

Prophesee nedir?

Prophesee

Gelişmiş nöromorfik görme sistemlerinin arkasındaki bir girişim olan Prophesee, 50 milyon euroluk yatırım aldı ve bununla birlikte Avrupa’nın en iyi finanse edilen fabrikasız yarı iletken girişimi oldu. Ekip pazarda önemli bir ilgi görüyor.

Dünya giderek dijitalleştikçe ve teknoloji giderek daha otonom hale geldikçe, görüş sistemleri daha akıllı teknoloji çözümlerine ihtiyaç duyuyor. Bu çözümlerin yalnızca gelişmiş teknolojiye ayak uydurması değil, aynı zamanda güç açısından daha verimli ve uygulamalar arasında uyumlu olması da gerekiyor.

2014’te kurulan Paris merkezli Prophesee, bu alanda önde gelen isimlerden biri. Girişim, yapay zeka destekli nöromorfik görme çözümlerinin geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini hızlandırmak için C Serisi yatırım sürecini sonlandırdı.

Yatırım nasıl kullanılacak?

Prophesee

Mevcut yatırımcılar arasında Intel Capital, Robert Bosch Venture Capital, 360 Capital, iBionext ve Avrupa Yatırım Bankası gibi Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya’dan isimler yer alıyor.

Bu turla birlikte Paris merkezli girişim, Avrupa’nın en iyi finanse edilen fabrikasız yarı iletken girişimi haline geldi ve şu ana kadar toplamda yaklaşık 126 milyon euro topladı. Şirket 2019 yılında 25 milyon euro yatırım almıştı.

Prophesee’nin kurucu ortağı ve CEO’su Luca Verre: “Prosperity7 gibi önemli bir yatırımcının desteğini almak bizim için çok önemli. Portföyümüze uzun vadeli bir vizyona sahip olan ve derin teknoloji yarı iletken yatırımıyla başarıya ulaşmak için gerekenleri anlayan küresel odaklı bir destekçi daha ekliyor. Onların desteği, Prophesee’nin kaydettiği ilerlemenin ve önündeki potansiyelin bir kanıtıdır. Onların ve tüm yatırımcılarımızın teknolojimizi ve iş modelimizi değerlendirirken gösterdikleri titizliği takdir ediyoruz ve uzun vadeli bir ilişkiye olan bağlılıklarının karşılıklı fayda sağlayacağından eminiz.” açıklamalarında bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.