2 Haziran Perşembe Neler Oldu? 📢

Google Zirveye Çıkıyor, Apple’dan Hamle, Instagram yeni özellik

📈 Google’dan Zirveye Yönelik Bir Hareket

2 Haziran Perşembe Neler Oldu? 📢

3,4 milyar kullanıcıyla arama motoru sıralamasında 1. Sırada bulunan Google’dan bugün yapılan açıklamaya göre şirket Google Meet ve Google Duo’yu birleştireceğini duyurdu. Google Meet ismiyle devam edecek bu uygulama tek başına üç farklı platforma kafa tutabilecek. Google bu hamleyle Apple’ın görüntülü konuşma hizmeti FaceTime, çoklu görüşme ve toplantı platformu Zoom ve Duo’nun mesajlaşma özelliğiyle WhatsApp’a sadece tek uygulamayla rakip olabilecek. Google Google Duo mobil uygulamasını güncellemelerle tüm Meet özellliklerini barındırır hale getirecek ve ismini Google Meet ile değiştirecek eski Google Meet uygulamasının adı Meet Orijinale çevrilecek ve bir süre sonra kullanımdan kaldırılacak.

🍎 Apple’dan Hem Başarı Hem De Google’a Rekabet Girişimi

2 Haziran Perşembe Neler Oldu? 📢

Apple’ın kendi cihazlarıyla birlikte sunduğu Safari tarayıcısı, son dönemde kendini göstererek 1 milyar kullanıcı barajını aşarak ikinci sıraya yerleşti. Google hala rakipleriyle arasında bir uçurum mevcut. Uzun zamandır liderliği elinde tutan Google 3,4 milyar kullanıcıya sahip ama Apple bu liderliği istiyor. Apple WWDC etkinliğine birkaç gün kala Apple’ın arama motoru geliştiriyor. Siri üzerine kurulacağı söylentileri devam eden arama motorunun tam bilgisi yok ancak arama motorunun önündeki engel 20 milyar dolar civarında. Bildiğimiz üzere Safari’de önerilen ilk arama motoru Google ve Google’ın bunun için Apple ile yaptığı anlaşma 20 milyar dolar. Apple’ın arama motorunu sürmesi için bu anlaşmayı fes etmesi gerek.

🎆 Instagram’dan Kullanıcılarına Büyük Müjde

2 Haziran Perşembe Neler Oldu? 📢

Meta’ya ait sosyal medya devi Instagram yeni özellikleriyle gündemden düşmüyor. Şimdi ise mobil geliştirici olan Allessandro Paluzzi’nin yaptığı açıklamaya göre Instagram profilleri artık büyütülebilecek. Bugün yapılan açıklamaya göre test edilen bu özellik beta test kullanıcılarına dahi açılmamış. Bu nedenle özellik hakkında pek çok bilgi yer almıyor ancak büyütmenin profile basılı tutarak gerçekleştirildiği yayınlanan paylaşımda yer alıyor. Geliştirme aşamasında olan özellik Intagram kullanıcıları için iyi bir haber.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.