19 Mayıs Perşembe Neler Oldu ? 📢 🇹🇷

TikTok’tan Yeni Özellik, Elektrikli MINI Cooper, Mars Insight’ın Görevdeki Son Yılı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genclik ve Spor Bayramı’mız Kutlu Olsun! 🇹🇷

🏃‍♀️ TikTok İçerik Üreticiler için Yeni Bir Özellik Getiriyor

TikTok

Popüler sosyal medya platformu TikTok, yeni bir özellikle kullanıcının karşısında. Getirilecek özellikle, özel olarak içerik üreticilerine fayda sağlanmak isteniyor. Özellikte, hazırlanan videolarda orijinal içerik üreticilerine kredi verilmesini kolaylaştıracak bir araç hazırlanıyor. TikTok bununla orijinal içerik üreticinin hak ettiği krediyi almasını amaçlıyor.

🇹🇷 Mars Insight’ın Görevdeki Son Yılı

2018 yılında NASA tarafından Mars’a iniş yapan Mars Insight aracı, bu sene görevini tamamlıyor. Toplamda 813 milyon dolara mal olan projede Insight aracının görevi erken bitirilecek. Mars Insight’da güç kaynağı güneş olan güneş panellerindeki toz birikintisi aracın zayıf düşmesine sebep olduğu için böyle bir karar alındığı ayrıca bildirildi. İlk gönderildiği günden bu yana ürettiği günlük enerjinin yalnızca onda birini üretebilen araç, yaz sonunda görevini mecburi olarak tamamlamış olacak.

🏃🏼‍♂️ Çin’li Firma Üretecek: Elektrikli Klasik MINI Cooper

Neredeyse her modelin elektrikli formata piyasaya çıktığı veya çıkacağı bugünlerde, yeni bir patent başvurusu dikkat çekti. Beijing Estech Technology adlı Çinli firma, elektrikli MINI Cooper için patent başvurusunda bulundu. Aracın elektrik motoru dışında sahip olduğu tasarım ve boyut değiştirilmeyerek orijinal boyutuna sadık kalınacak. Projenin tanıtılma tarihi ve diğer detaylar ise henüz tam olarak açıklanmadı.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.