19 Ağustos Cuma Neler Oldu ? 📢

30 Mayıs Pazartesi Neler Oldu? 📢

 

⛵ yemeksepeti Drone ile İlk Teslimatını Gerçekleştirdi

Yemeksepeti, Drone’la İlk Yemek Teslimatını Başarıyla Gerçekleştirdi

Geçtiğimiz haftalarda yemeksepeti’nin kıyı bölgelerinde gemilere drone ile teslimat gerçekleştireceğini yazmıştık. Bugün bu teslimat sisteminin ilki gerçekleştirilmiş oldu. Artık yemeksepeti drone hizmeti kullanımda. Haberin detayları için tıklayabilirsiniz.

🧑‍⚕️ Dijital Eczane Girişimi Lifepack Yatırım Aldı

Endonezya merkezli bir girişim olan Lifepack geçtiğimiz A serisi yatırım turundan 7 milyon dolar ile döndü. Şirket, reçetesiz, takviye edici ve kronik hastalar için ilaç öneriyor. Bir mobil sağlık uygulaması olan şirket, doktor ve eczacılardan oluşan bir ekiple kullanıcılara danışmanlık veriyor.

🧑‍💻 Samsung’tan Çip Krizi İle İlgili Hamle Geldi

Samsung Türkiye, Kadın Teknisyen Eğitim Programı’na Başvurular Devam Ediyor

Pandeminin başından beri büyük bir küresel istek nedeniyle yarı iletken sektöründe sıkıntılar devam ediyor. Birçok şirket bu sorunu çözmek için hamle yaparken bu hamlelerden biri de ünlü teknoloji şirketi Samsung’tan geldi. Samsung bu krizin çözülmesi için araştırma ve geliştirme enstitüsü açacak. Bu enstitü için harcanacak para ise 15 milyar dolar değerinde olacak. Bilgisayar çip üretiminde ikinci olan Samsung yerini kaptırmak istemiyor.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.